Storseger för Forsbergs Leipzig - drömmen om slutspel lever

Bundesliga

RB Leipzig kan fortfarande gå vidare till Champions League-åttondelsfinal.
Tisdagens 4-1-seger borta mot Monaco ger Emil Forsbergs lag hopp inför den sista gruppspelsomgången.

Redan i den sjätte minuten satte RB Leipzig 1-0. Eller ja, de fick stor hjälp av Monaco att spräcka nollan. Ett lågt inlägg från Timo Werner stöttes nämligen in i eget mål av Jemerson. Kort därefter satte Werner själv 2-0 efter en djupledspassning från Kevin Kampl.

Innan pausvilan gjorde samme Werner 3-0 på straff. Dessutom nickade Monacos Radamel Falcao in en frispark till 3-1 och Naby Keita hann sedan sätta 4-1 till bortalaget.

Den andra halvleken blev mållös och RB Leipzig vann därför med 4-1. I och med segern och krysset mellan Besiktas och Porto tidigare under kvällen står det nu klart att Leipzigs hopp om avancemang till åttondelsfinal lever. Besiktas är redan klar som gruppetta, medan Porto ligger tvåa inför den avslutande gruppspelsomgången. Leipzig har dock samma poäng som Porto, men har en sämre målskillnad än sin konkurrent. Monaco är nu utslaget.

Svenske RB Leipzig-stjärnan Emil Forsberg startade matchen och blev sedan utbytt i den 79:e minuten.

Monacos startelva: Subasic - Raggi, Glik, Jemerson, Jorge - Tielemans, Fabinho, Moutinho, Lopes - Baldé, Falcao

Leipzigs startelva: Gulacsi - Klostermann, Orban, Upamecano, Halstenberg - Sabitzer, Keita, Kampl, Forsberg - Poulsen, Werner