Chelseas mardröm på Stamford Bridge - Bayern med ena foten i kvartsfinalen

Bayern München var under tisdagskvällen ett nummer för stort för Chelsea.
Lewandowski bröt negativ trend när gästerna vann med 3-0 efter ett rött kort på hemmalagets Marcos Alonso.
- Vi pressade Chelsea väldigt mycket samtidigt som vi förvaltade våra chanser, säger tvåmålsskytten Serge Gnabry till Sky Sports.

Frank Lampards Chelsea slutade tvåa i grupp H och lottades mot gruppettan Bayern München från grupp B i åttondelsfinalen av Champions League. Under tisdagen möttes lagen, i första mötet av två, på Stamford Bridge där gästerna Bayern kopplade grepp om matchen från start.

Robert Lewandowski har stått för en otrolig säsong med 38 mål på 32 matcher men i Champions League-slutspelet har 31-åringen inte haft samma framgång. Polacken hade nämligen inte gjort mål i CL-slutspelet sedan 20 februari 2018. Något som ändrades under tisdagskvällen. Den negativa trenden höll polacken på att spränga redan i den 27:e minuten när han kom fri men Chelseas målvakt Caballero var snabbt ute och kunde rädda bollen ut till hörna. Båda lagen fick flera chanser att spräcka nollan där Thomas Müller nickade bollen i ribban och där Mason Mount hade ett pressat skott precis utanför bortre stolpen. Trots chanser åt båda hållen slutade första 45 minuter på Stamford Bridge mållöst. Mycket tack vare målvakten i blått - Willy Caballero.

Men i andra halvlek skulle första målet komma där Chelsea inte alls var med efter halvtidspausen. När gästerna bröt Chelseas uppspel på mittplan satte tyskarna fart – och snabbt gick det. Gnabry la ut en boll till Lewandowski som kunde avancera på vänsterkanten. Passen öppnade upp Chelseas försvar där Gnabry kunde få tillbaka bollen och placera den i mål. Samma samarbete skulle även resultera i 2-0. På en kontring kunde Lewandowski hitta Gnabry genom en djupledspass som i sin tur sköt in bollen intill bortre stolpen.

Det var inte Chelseas kväll helt enkelt där misstagen blev för många. I 76:e minuten var Christensen inte tillräckligt bestämd vilket resulterade i att Alphonso Davies kunde avancera på vänsterkanten. I mitten fanns skyttekungen Lewandowski som enkelt kunde rulla in 3-0 i öppet mål. Och värre skulle det bli.  Efter en VAR-koll från domaren Clement Turpin fick Chelseas Marcos Alonso rött kort efter att ha klippt till Lewandowski.

De sista minuterna spelades mer eller mindre av på Stamford Bridge innan domaren blåste av första mötet av två i åttondelsfinalen. Bayern München med ena foten i kvartsfinalen.

Efter matchen var tvåmålsskytten Serge Gnabry nöjd med sitt lags prestation.

- Vi pressade Chelsea väldigt mycket samtidigt som vi förvaltade våra chansen, säger han till Sky Sports.