Haaland överglänste Neymar – 19-åringen toppar nu skytteligan i CL

Erling Braut Haalands succé bara fortsätter.
Under tisdagens CL-åttondelsfinal gjorde han två nya mål – där den sista fullträffen var en makalös fullträff.
De tvåa nya målen tar upp honom i topp av skytteligan.

Under tisdagskvällen tog Borussia Dortmund emot Paris Saint-Germain på Signal Iduna Park i det första mötet i åttondelsfinalen.

Matchen inleddes i ett rasande tempo och det var Paris Saint-Germain som fick den första heta målchansen. PSG fick frispark i ett bra läge och Neymar klev fram och avslutade – tyvärr för PSG:s del seglade bollen strax utanför högerstolpen.

Dortmund hade därefter en bra period i matchen och fick sitt bästa läge drygt 25 minuter in på förta halvlek. Bollen landade till slut hos Jadon Sancho som från nära håll försökte böja in bollen vid den bortre stolpen, men Keylor Navas i PSG-målet var på tårna och kunde avvärja försöket.

Dortmund tryckte på mer därefter, bland annat hade Erling Braut Haaland två superlägen. Först skickade han i väg ett tungt skott som hittade burgaveln och bara minuten senare misslyckades han med nicken på Sanchos känsliga inlägg.

Till slut skulle matchens första mål komma. Och vem var det som gjorde det om inte Haaland.

Norrmannen höll sig framme och kunde från nära håll trycka dit 1-0 för hemmalaget. Målet var Haalands tionde fullträff i Dortmund-tröjan, då han tidigare har producerat åtta i ligan och ett i cupen. Målet var dessutom norrmannens nionde i Champions League – då han i höstas gjorde åtta baljor för Red Bull Salzburg.

Kort därpå kvitterade PSG när Kylian Mbappé fint tog sig förbi hemmaförsvaret och hittade in till Neymar som kunde placera in 1-1 från nära håll.

Då svarade Dortmund. Då svarade Haaland med sitt tionde CL-mål den här säsongen.

Norrmannen fick en passning från Giovanni Reyna och avslutade strax utanför straffområdet. Med vänsterfoten fick han på ett makalöst, stenhårt, otagbart skott som letade sig upp i nättaket. Målet tog upp Haaland i topp av skytteligan, en plats han delar med Robert Lewandowski.

Dortmund höll undan och vann mötet med 2-1 och är nu i förarasätet inför returen.

Borussia Dortmund: Bürki - Zagadou, Hakimi, Sancho, Guerreiro, Hummels, Haaland, Hazard, Piszczek, Can, Witsel

Paris Saint-Germain: Navas - Marquinhos, Silva, Kimpembe, Meunier, Gueye, Verratti, Kurzawa, Di Maria, Mbappe, Neymar