TV: Jesus hjälte för City - fullbordade vändning mot PSG

Gabriel Jesus fick inleda stormötet på bänken.
Men brassen blev inbytt - och avgjorde för Manchester City för PSG.
Med ett mål och en assist blev han hjälte i segern med 2-1.
- Det var en fantastisk boll av Bernardo, så jag var tvungen att göra mål, säger Jesus till Uefa.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

4:05
Höjdpunkter: Manchester City vände matchen och vann hemma mot PSG
2:48
Jesus: "De kom hit för att vinna"
1:38
Zintjenko: "De är nästan omöjliga att kontrollera över 90 minuter"
2:27
Herrera: "Jag tycker Messi var jättebra i dag"

Det inleddes lugnt i första halvlek när PSG gästade Manchester City. Det var City som lyckades skapa mest, men utan att lyckas få in den i nät. Bland annat var Riyad Mahrez nära, medan stjärntrion på topp för PSG hade svårare att lyckas komma till vassa lägen.

I andra däremot var det PSG som visade framfötterna först. I minut 50 bjöd de på ett skarpt kombinationsspel, tills bollen landade hos Mabppé i straffområdet. Med ett lågt skott fick han bollen genom försvaret och in i mål. En smakstart på andra halvlek för bortalaget i stormötet.

Ledningen stod sig dock inte särskilt länge. Efter dryga timmen kvitterade Manchester City. En djupledsboll ut på kanten klackades in i boxen. Den studsade på Gabriel Jesus, vidare till Raheem Sterling, vilket ställde Nacas i PSG:s mål. Vid bortre stolpen kunde engelsmannen därmed peta in bollen från nära håll, till 1-1. Det innebär att Sterling har gjort mål i tre raka framträdanden för Manchester City.

Med dryga 75 minuter spelade fullbordades vändningen. Bernardo Silva tog emot ett inlägg som slogs över hela boxen och slog på första touchen in bollen till Jesus, som lobbade in bollen i mål. PSG satte sedan direkt fart i offensiven, i jakt på kvittering. Men det lyckades inte.

Jesus blev matchhjälte med assist till kvitteringen och målskytt till den avgörande fullträffen. Matchen innebär att de båda lagen är klara för fortsatt spel i Champions League, då Leipzig slog Club Brügge, vilket gör att ingen av de två kan gå om i sista omgången.

- Tack till Bernardo (Silva, mittfältare Manchester City) för mitt mål. Jag bidrog till mitt lag, vilket är vad jag vill göra varje match - går ut och bidra till laget. Det var en fantastisk boll av Bernardo, så jag var tvungen att göra mål, säger matchhjälten Gabriel Jesus till Uefas hemsida efter matchen.

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Dias, Cancelo - Gündogan, Rodri, Zinchenko - Mahrez, Bernardo Silva, Sterling.

Paris Saint-Germain: Navas - Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes - Paredes, Herrera, Gueye - Messi, Mbappé, Neymar.

Den här säsongen sänds alla matcher i Uefa Champions League på Telia och C More.

Publicerad 2021-11-24 kl 23:14