Atletico Madrid gjorde jobbet mot Lokomotiv Moskva - blir sista lag till slutspel i Champions League

Atletico Madrid gör Juventus sällskap från grupp D till slutspelet.
Detta efter bekväma 2-0 hemma mot Lokomotiv Moskva.

Atletico Madrid tog sig efter vissa besvär vidare från gruppspelet i Champions League. Inför den avslutande omgången skulle en seger mot Lokomotiv innebära en plats i åttondelsfinalerna, vilket Atletico lyckades efter 2-0 på hemmaplan.

Atletico fick tidigt i matchen två straffsparkar. Efter bara ett par minuter fälldes Joao Felix i straffområdet av Anton Kotjenkov. Men på straffen tog Lokomotivmålvakten revansch och tryckte Kieran Trippiers straff i stolpen och behöll ställningen vid 0-0. När Atletico en kvart senare fick straff igen tog Joao Felix hand om den och rullade säkert in 1-0 för hemmalaget.

Atletico hade ytterligare en boll i nätet i första halvlek genom Alvaro Morato, men anfallare blev avvinkad för offside. 2-0 kom istället i den andra halvleken när Felipe vinklade in en boll på stolpen på första stolpen vid en hörnvariant.

I gruppens andra match, som blev betydelselös efter Atleticos seger, slog Juventus Bayer Leverkusen med 2-0. Målskytt blev Gonzalo Higuain och Cristiano Ronaldo, som därmed gjorde sitt 128 mål i Champions League.

Här är alla lag som gått vidare till åttondelsfinal i årets Champions League.

Atletico Madrid: Oblak - Trippier, Felipe, Hermoso, Renan Lodi - Correa, Thomas, Koke, Saúl - João Félix, Morata

Lokomotiv Moskva: Kotjenkov - Idowu, Kverkvelia, Höwedes, Corluka, Rybus - Murilo, Zhemaletdinov, Krychowiak, Miranchuk - Éder