Liverpool körde över Maribor totalt – Salah och Firmino tvåmålsskyttar

Liverpool har haft en tung period med bara en seger på åtta matcher.
Då lossnade det rejält när man körde över Maribor totalt med 7-0 - den största bortaseger någonsin i Champions League för ett engelskt lag.
- Vi gjorde massor av mål och spelade underbar fotboll, säger Jürgen Klopp till BT Sport.

Liverpool hade bara en seger på de åtta senaste matcherna inför mötet med Maribor på bortaplan i Champions League. Framförallt är det målskyttet som inte har stämt för Jürgen Klopps mannar. Då lossnade det rejält för Liverpool som vann med hela 7-0.

Liverpool tog ledningen redan i den fjärde minuten efter att Mohamed Salah ryckt sig fram till höger och serverade Roberto Firmino till 1-0.

I den 13:e minuten kom även 2-0 för Liverpool när James Milner skickade in ett inlägg som Philippe Coutinho sköt in i mål med en studsande volley. Och 3-0 lät inte heller vänta på sig. Mohamed Salah placerade in bollen i den 19:e minuten och ökade på Liverpools kanonstart.

Salah satte senare även 4-0 för Liverpool.

Knappt tio minuter in i andra halvlek fortsatte Liverpools kross. Roberto Firmino skarvnickade in Coutinhos frispark till 5-0 med sitt andra mål i matchen.

Alex Oxlade-Chamberlain gjorde sitt första mål för Liverpool när han satte 6-0 sent och Trent Alexander-Arnold spikade slutresultatet till 7-0. Segern var den största någonsin för ett engelskt lag på bortaplan i Champions League/Europacupen, enligt OptaJoe.

En mycket skön seger för Liverpool efter en tung period.

- Vår attityd var utomordentlig. Vi låg helt rätt från första sekunden. Vårt presspel var det bästa jag sett på en lång tid.

Lagens startelvor:

Maribor: Handanovic - Milec, Rajcevic, Suler, Viler - Kramaric, Kabha, Vrhovec, Bohar -Ahmedi, Tavares.

Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, Matip, Lovren, Moreno - Can, Wijnaldum, Milner -Salah, Firmino, Coutinho.