TV: PSG 2-0-segrade på Old Trafford - Solskjærs första United-förlust

Ett Manchester United i storform mot ett brandskattat PSG.
Då vann fransmännen med 2-0 på Old Trafford - och såg till att Ole Gunnar Solskjær fick inkassera sin första förlust.
- Du kunde se att vi inte har spelat matcher på den här nivån på ett tag, säger norrmannen enligt Uefa.

Se PSG:s båda mål i Sporten i spelaren ovan.

Manchester United kom till mötet med PSG i storform. Laget hade tio segrar på elva matcher under Ole Gunnar Solskjær, och norrmannen menade inför åttondelsfinalmötet att det var det perfekta tillfället för United att ställas mot fransmännen. Gästerna tvingades klara sig utan stjärnorna Neymar, Thomas Meunier och Edinson Cavani.

Trots det var det PSG som skulle ta en 2-0-seger på Old Trafford. Efter en första halvlek med få chanser och stundtals slarvigt spel, så kom gästerna ut till den andra halvleken med ett betydligt högre tempo.

Kylian Mbappé, som brände ett fint läge i den första halvleken, testade David De Gea med en farlig nick, och tvingade fram en hörna tidig i andra. Angel Di Maria, som var tillbaka på sin gamla hemmaarena och mötttes av burop, slog en fin hörna som Presnel Kimpembe mötte upp vid den bortre stolpen och stötte in 1-0.

En kvart in i halvleken utökade gästerna. Di Maria agerade nytt framspelare när han slog ett fint inlägg som Mbappé kunde styra i mål till 2-0.

PSG hade sedan två klara chanser att utöka, men David De Gea räddade bland annat ett friläge för Mbappé. United pressade sedan framåt för ett mål, men lyckades inte skapa någon het chans.

- Det är bra, nästa runda är närmare. Vi är glada men det är en match kvar. Vi kommer att förbereda oss över de närmaste tre veckorna och se till att vi går vidare, säger Kylian Mbappé efter 2-0-segern, enligt Uefa.

Inte nog med en svidande förlust, den första för Solskjær i United, så fick hemmalaget tunga smällar då både Jesse Lingard och Anthony Martial utgick med skador. Dessutom fick Paul Pogba sitt andra gula kort i slutminuterna och blev utvisad. Fransmannen missar nu returen om tre veckor, då Manchester United har ett väldigt prekärt läge att försöka vända på.

- Berg är där för att bestigas, är de inte? Du kan inte lägga dig ner och säga; 'det här är över'. Vi kommer att behöva åka ner dit, tro på oss själva, spela en bra match och förbättra oss från i dag självklart. Men i dag var såklart en ögonöppnare för nivån på topplagen, säger Solskjær.

- Du kunde se att vi inte har spelat matcher på den här nivån på ett tag och vi måste lära från den här erfarenheten för det var en match som kunde gått åt båda håll. Det kommer inte att vara säsongsdefinierande för oss utan det måste vara något vi lär oss från.

Lagens startelvor:

United: De Gea - Young, Lindelöf, Bailly, Shaw - Herrera, Matic, Pogba - Lingard, Rashford, Martial.

PSG: Buffon - Kehrer, Kimpembe, Silva, Bernat - Verratti, Marquinhos - Alves, Draxler, Di Maria - Mbappé.