Missräkning för fjolårsfinalisten Tottenham - tappade 2-0-ledning mot Olympiakos

Tottenham gick upp i en 2-0-ledning mot Olympiakos i Champions League.
Då föll laget ihop och tappade poäng efter två mål från grekerna på varsin sida halvtiden.
- När vi släppte in målet innan halvtid förändrades matchbilden, säger Harry Kane till BT Sports.

Förra året stod Tottenham för en succéartad säsong i Champions League med att ta sig till finalen, där laget föll mot Liverpool med 2-0. I år inledde de gruppspelet mot grekiska Olympiakos, en match som slutade med ett tungt poängtapp.

För Tottenham tog ledningen i den första halvleken efter att Harry Kane fällts i motståndarnas straffområdet. Från 11 meter dunkade anfallaren upp bollen i nättaket för 1-0 till Spurs.

Bara minuter senare stod det även 2-0 till bortalaget. Bollen spelades in till Lucas Moura, som tryckte i från en bit utanför straffområdet. Bollen gick i en fin bana och letade sig in i målet bakom José Sá.

Men efter det kom raset. Olympiakos, som spelade bra och hotat flera gånger, tog sig precis innan halvtid igenom Tottenhamförsvaret och när Daniel Podence väggspelade med Mathieu Valbuena blev portugisen fri utanför straffområdet och kunde trycka in 2-1.

Tidigt i den andra halvleken var det Olympiakos tur att få straff efter att Valbuena blivit stämplad av Jan Vertonghen i straffområdet. Även denna gång var det spelaren som ordnad straffen som slog den och precis som Kane var Valbuena kylig och satte bollen i ena burgaveln.

Tottenham försökte efter det att hitta ett segermål, men kom inte närmre än ett Kane-avslut i ribban.

- Vi satte oss själva i en bra position, efter det kontrollerade vi matchen men när vi släppte in målet innan halvtid förändrades matchbilden. I andra halvleken var det 50/50, vi kunde gjort det bättre med bollen men en vi fick en poäng på bortaplan, säger Kane till BT Sports.

Matchen slutade 2-2 och blev ett tungt poängtapp för engelsmännen, som härnäst ställs mot Bayern München i CL. Olympiakos möter i nästa omgång Röda Stjärnan från Serbien.

Tottenham inledde även förra årets gruppspel med att tappa poäng i första matchen, vilket gjorde att de hade det svårt att ta sig vidare.

- Förra året inledde vi inte så bra och vi var tvungna att jaga. Det här är vara första matchen och vi tror på oss själva och tror att vi kommer gå vidare, säger Kane.

Olympiakos: José Sá - Elabdellaoui, Ruben Semedo, Meriah, Tsimikas - Guilherme, Bouchalakis - Podence, Valbuena, Masouras - Guerrero

Tottenham: Lloris - Alderweireld, Sanchez, Vertonghen, Davies - Winks, Ndombele - Eriksen, Alli, Moura - Kane