TV: Barcelona vann måstematchen - efter Pique gjort lagets första CL-mål sedan mars

Barcelona vann sin måstematch i Champions League med 1-0 mot Dynamo Kiev.
Det efter att Gerard Pique gjort lagets första mål i turneringen sedan mars.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Barcelona var pressat efter två förluster på de inledande två gruppspelsmatcherna, och minus sex i målskillnad. Den trenden skulle de försöka vända på under onsdagskvällen när Dynamo Kiev, som också var pressat efter en poäng på två matcher, kom på besök till Camp Nou för att spela en måstematch - för båda lagen.

När matchen sedan blåstes igång var det Barcelona som tog tag i taktpinnen. Sergiño Dest var nära på att ge katalanerna ledningen redan efter två minuter genom en nick som gick precis utanför Dynamo Kievs stolpe, och efter 19 minuter var även anfallaren Luuk de Jong nära att nicka in ett ledningsmål till hemmalaget - men även den gick tätt utanför.

Men till slut skulle Barcelona-målet komma. Jordi Alba fick utan stress måtta inlägg en bit utanför Dynamo Kievs straffområde och hittade Gerard Pique vid den bortre stolpen. Pique mötte upp bollen och sköt sedan in 1-0 till hemmalaget på volley - och gjorde Barcelonas första Champions League-mål sedan mars 2021. Då gjorde Lionel Messi mål mot Paris Saint-Germain, som idag är hans klubbadress.

I inledningen av den andra halvleken höll Barcelonas supertalang Ansu Fati, som blev inbytt mot Luuk de Jong i halvtid, på att utöka hemmalagets ledning. Men dessvärre för Fati och Barcelonas del smet skottet precis utanför. Och fler mål skulle det inte bli.

Barcelona vann måstematchen med 1-0 och tog sina första poäng i årets Champions League-spel. De ligger nu på tredjeplats i grupp E med tre poäng, bakom Benfica på andraplats med fyra poäng och Bayern München på förstaplats med sex poäng. Dynamo Kiev, i sin tur, trillar ner på sista plats i gruppen med en poäng på tre matcher.

Barcelona: ter Stegen - Mingueza, Pique, Lenglet, Alba - F. de Jong, Busquets, Gavi - Dest, L. de Jong, Depay.

Dynamo Kiev: Buschan - Kedziora, Zabamyl, Syrota, Mykolenko - Sydorchuk, Shaparenko - Tsygankov, Buyalskiy, De Peña - Supryaha.