Ronaldos Juventus nollat mot Lyon - förlorade med 1-0

En gång har Juventus misslyckats med att göra mål denna säsong.
Under onsdagskvällen hände det igen när Lyon skrällde och vann efter matchens enda mål från Lucas Tousart.
- Vi var för långsamma med bollen samtidigt som vi stod still, säger Maurizio Sarri enligt Sky Sports.

I åttondelsfinalerna av Champions League lottades Rudi Garcias Lyon mot Maurizio Sarris Juventus. I lagens startelvor stod det klart att Juventus Miralem Pjanić var tillbaka i spel tillsammans med Paulo Dybala och Cristiano Ronaldo. Moussa Dembele, som har gjort 14 mål på 25 matcher i Ligue 1 men än så länge står mållös i Champions League-sammanhang, skulle leda anfallet för hemmalaget.

Lyon skulle koppla ett grepp inledningsvis men det var Juventus som fick det första läget i matchen. Ronaldo fick en boll på högerkanten redan efter fyra minuter som han kunde chippa in till en springandes Cuadrado på bortre. Colombianen gjorde allt för att hinna fram men bollen gick förbi och strax utanför.

Bästa chansen i matchen kom efter 20 minuters spel och den tillägnades hemmalaget Lyon. Houssem Aouars hörna hittade Karl Toko Ekambis panna som i sin tur skarvade bollen stenhårt i ribban och ut. Lyon forsatte jaga ett ledningsmål och hade flera heta chanser.

Och Lyons utdelning skulle komma. Bara tio minuter senare kom Aouar runt på högerkanten och kunde spela in till Lucas Tousart som, på volley, satt bredsidan till och placerade upp bollen i Szczesny högra kryss. Lyon i lednig på Groupama Stadium.

Större delar av den andra halvlek jagade Juventus en kvittering, men det skulle visa sig bli svårt. I den 87:e minuten spelades Paul Dybala helt fri på högerkanten. Avslutet från argentinaren gick spikrakt upp i krysset och större delar av publiken trodde Juventus hade kvitterat tillslut. Men på sidlinjen stod linjedomaren med höjd flagga. Avblåst och bordömt för offside. I slutminuterna blev Dybala nedriven i straffområdet och Juventus-spelarena ropade på straff, men domaren Jesus Gil Manzano tyckte annorlunda. Närmare än så kom aldrig gästerna Juventus. Lyon höll undan och kunde vinna med 1-0.

- Det är svårt att förklara vad som gick fel. Vi var för långsamma med bollen samtidigt som vi stod still, säger Maurizio Sarri enligt Sky Sports.

- Vi visste att vi inte gick in som favoriter men vi stod för en riktigt stark prestation. Det är fortfarande en match kvar och det är viktigt att vi inte går händelserna i förväg, säger Houssem Aouar enligt Sky Sports.

Returen mellan Juventus och Lyon spelas 17 mars.

Startelvor

Lyon: Lopes, Denayer, Marcelo, Marcal, Dubois, Guimaraes, Tousart, Aouar, Cornet, Dembele, Toko-Ekambi

Juventus: Szczesny, Danilo, Bonucci, De Ligt, Sandro, Bentancur, Pjanić, Rabiot, Cuadrado, Ronaldo, Dybala