TV: Blekt United föll mot Valencia efter dråpligt självmål

Phil Jones självmål blev avgörande i 2-1-matchen.
- Vi slösade bort första halvlek, säger José Mourinho enligt Uefa.

Se Jones självmål i Sporten i spelaren ovan.

Manchester United låg tvåa inför den sista omgången i Champions League-gruppspelet. Då Juventus såg ut att ta gruppsegern valde José Mourinho att rotera i Uniteds elva och gjorde åtta förändringar från vinstmatchen mot Fulham i helgen. Bland annat kom Paul Pogba in från start mot Valencia.

Det var spanjorerna som skulle vara starkast. Efter en kvart tog hemmalaget ledningen. Carlos Soler sköt ett lågt skott som gick in vid den bortre stolpen fram till 1-0.

Tio minuter före paus fick United ett gyllene läge att kvittera. Marouane Fellaini nickade en hörna till Paul Pogba vid den bortre stolpen. Fransmannen hade öppet mål från bara någon meter, men satte avslutet utanför målet.

I den andra halvleken utökade Valencia tidigt. Phil Jones kastade sig fram för att hindra Michy Batshuayi från att göra mål, men missade att Sergio Romero var på väg utåt. Backen petade bollen förbi målvakten och in i eget mål fram till 2-0.

Målet skulle bli avgörande. Marcus Rashford nickade in ett reduceringsmål fem minuter från slutet, men närmare än så kom inte United.

- Jag tycker att vi var för passiva i den första halvleken, inte tillräcklig intensitet eller ambition. I andra halvlek var jag ganska säker på att det skulle vara annorlunda, men självmålet gav Valencia en bättre position att kontrollera matchen, säger José Mourinho till BT Sport, enligt Uefa.

- Jag gjorde två förändringar (Rashford och Lingard byttes in) och laget förbättrades omedelbart. Vi började spela snabbare och kom in i fler farliga positioner. Jag tycker att vi slösade bort den första halvleken, där vi spelade för komfortabelt och inte med tillräcklig intensitet.

Det skulle visa sig att en seger hade räckt för United för att vinna gruppen, då Juventus överraskande föll mot Young Boys. Men Juve är vidare som gruppetta och United som tvåa.