TV: MFF:s chockminuter sänkte Rangers - som ordnade reducering sent

Champions League-kval

MALMÖ. Två mål inom loppet av tre minuter räckte för Malmö FF mot skotska Rangers.
Sören Rieks och Veljko Birmancevics mål i den andra halvlek ger MFF fördelen i Champions League-kvalet, men Steven Davies stopptidsreducering ger skottarna hopp.
- De skapar väldigt lite över 90 minuter, så det är en bra match, säger Oscar Lewicki till MFF Play Premium.

Malmö FF tog emot ett skade- och avstängningsdrabbat Rangers i Champions League-kvalets tredje omgång på Eleda Stadion. MFF var heller inte fulltaligt i truppen, och löste den skadade vänsterbacken Jonas Knudsens frånvaro med att ställa upp med trebackslinje och skippa ytterbackar helt i startelvan.

Under en första halvlek präglad av mycket kamp på mittplan var det gästerna som fick den första målchansen efter 19 minuter. Högerbacken James Taverniers inlägg hittade Scott Arfield i straffområdet, som avslutade löst och rakt på Johan Dahlin. I anfallet efteråt kom MFF:s första avslut på mål, när högeryttern Jo Inge Berget vek inåt planen och tvingade Allan McGregor att rädda längs marken.

Mot slutet av halvlek kom Rangers till ett par bra skottmöjligheter, där MFF-spelare lyckades blockera avsluten. MFF såg bekvämt ut med bollen i ägo, men hade inte nyckeln för att låsa upp ett välorganiserat bortaförsvar i första halvlek.

Den öppningen hittade MFF redan två minuter in på den andra halvleken. Veljko Birmancevic tog emot en boll på högersidan av straffområdet och hittade med ett inlägg till Sören Rieks på den andra sidan. Vänsteryttern drog till direkt och fick på en drömträff på helvolley, otagbart för målvakten Allan McGregor.

Två minuter senare var det dags igen. En friställd Colak missade i bollmottagningen, men bakom honom löpte Birmancevic sig fri och sköt in 2-0 via stolpens insida. Ett chockat Rangers hade väldigt svårt att hämta sig efter målen. Det dröjde till den 78:e minuten innan de hotade inifrån straffområdet, när inhopparen Fashion Sakala sköt men fick se ett avslut återigen täckas av hemmaförsvarare, denna gång till hörna.

MFF högklassiga effektivitet och heroiska försvarsspel resulterade också i en seger, men inte utan att undvika en Rangers-reducering. Steven Davies vänsterskott i den 95:e minuten letade sig in i mål och gav Rangers en livlina. 2-1 betyder ändå fördel MFF inför returen i Glasgow om en vecka.

Trots segern var Oscar Lewicki något missnöjd efter det sena insläppta målet.

- Den går turligt in, så det är jävligt surt när det är det sista som händer, säger han till MFF Play Premium och utvecklat om insatsen:

- Det var mycket energi från båda lagen och jag tycker att vi gör det bra. Vi står upp bra i duellerna sen i andra går vi ut och kör över dem och bygger från det. De skapar väldigt lite över 90 minuter, så det är en bra match.

Startelvor

Malmö FF: Dahlin - Ahmedhodzic, Nielsen, Moisander - Berget, Innocent, Christiansen (K) (utbytt 88'), Lewicki, Rieks (88') - Colak (88'), Birmancevic (73')

Byten: Nalic (73'), Rakip, Abubakari, Beijmo (88')
Rangers FC: McGregor - Tavernier (K), Helander, Goldson, Barisic - Arfield, Davis, Lundstram - Wright, Itten (63'), Kent.
Byten: Sakala (63')
Gula kort: Barisic (38'), Itten (43'), Moisander (52'), Nielsen (67'), Arfield (70')