Skrällen: Juventus utslaget ur Champions League - trots dubbla Ronaldo-mål

Två mål av Cristiano Ronaldo räckte inte för Juventus.
Lyon drog det längsta strået i åttondelsfinalen på fler gjorda bortamål.
- Vi gjorde allt vi kunde, säger Juve-backen Leonardo Bonucci enligt Football-Italia.

Juventus hade uppförsbacke i Champions League-åttondelsfinalen mot Lyon. När lagen möttes i slutet av februari vann Lyon med 1-0 på hemmaplan - och uppförsbacken blev än brantare för Turinklubben i returmötet på hemmaplan.

Lyon tog ledningen efter drygt tio minuter. Rodrigo Betancur råkade sparka ner Houssem Aouar i straffområdet, domaren pekade på straffpunkten. Från elva meter chippade Memphis Depay kyligt in 1-0 och 2-0 i dubbelmötet.

Kort före paus hade Juventus ett gyllene läge att kvittera. Cristiano Ronaldo slog en giftig frispark nära straffområdeskanten, men Anthony Lopes i Lyon-målet svarade för en vass parad.

Minuten efter Ronaldos frisparksförsök fick Juventus ytterligare en frispark vid straffområdeskanten och den förvaltade Miralem Pjanic. Mittfältarens avslut tog på Depays hand - och hemmalaget tilldömdes straff. En straff som Cristiano Ronaldo gjorde 1-1 på, och därmed var ställningen 2-1 totalt.

Ronaldo nöjde sig inte där. En kvart in i den andra halvleken slog portugisen till med ett kanonskott från distans och Lopes var chanslös. 2-1 till Juve i matchen, 2-2 sammanlagt.

Juventus jagade därefter ytterligare ett mål, men utan framgång. Lyon gick vidare på flera gjorda bortamål.

- Vi gjorde allt vi kunde, säger Juventus mittback Leonardo Bonucci enligt Football-Italia.

I kvartsfinal ställs den franska klubben mot Manchester City, som slog Real Madrid med sammanlagt 4-2.

Juventus: Szczęsny - Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro- Pjanic, Rabiot, Betancur - Bernardeschi, Higuain, Ronaldo.

Lyon: Lopes - Denayer, Marcelo, Marcal - Dubois, Caqueret, Guimaraes, Aouar - Ekambi, Depay.