TV: Salah med dubbla mål och assist i Liverpools kross - två sena mål väckte Romas hopp

Mohamed Salah briljerade mot sin gamla klubb och tog Liverpool till en 5-0-ledning.
Men två sena mål av Roma väcker en gnutta hopp inför returen i Champions League-semin.
- Jag hade varit mycket gladare om vi hade vunnit med 5-1 eller 5-0, men killarna gjorde det utomordentligt bra, säger Liverpool-managern Jürgen Klopp enligt Uefa.

Se höjdpunkterna i sportsändningen i spelaren ovan.

Att mötet mellan Liverpool och Roma skulle bli fartfyllt och frejdig var det många som hade väntat sig. Men att det skulle bli den galna match det blev var desto svårare att förutse. Hemmalaget gick upp i en 5-0-ledning och var på väg mot en rejäl överkörning. Men två sena mål och 5-2 gör att Roma tar med sig lite hopp till returen om en vecka.

Redan från start var det full fart i semifinalmötet på Anfield. Efter knappa 20 minuter skickade Aleksandar Kolarov stillstående iväg ett stenhårt skott som Lorius Karius styrde i ribban och ut.

Liverpool ökade pressen på Roma efterhand och skapade flera fina lägen. Sadio Mané fick ett friläge men skickade avslutet över mål.

Målet skulle dock komma för hemmalaget. I den 35:e minuten utmanade Mohamed Salah i straffområdet. Egyptiern, som nyligen utsågs till årets spelare i Premier League, knorrade sedan oerhört vackert in 1-0 via kryssribban. Salah firade inte målet mot sin tidigare klubb utan sträckte upp sina händer i en ursäktande gest.

Precis före pausvilan skulle även 2-0 komma för Liverpool. Roberto Firmino frispelade Salah, som precis som så många gånger tidigare var iskall. Egyptiern chippade delikat in bollen över Alisson och satte Liverpool i ett kanonläge.

I den andra halvleken fortsatte hemmalaget att ösa på. Salah agerade den här gången framspelare när han hittade in till Sadio Mané som efter flera missar i första halvlek den här gången hittade rätt till 3-0.

Liverpool pulveriserade gästerna och efter dryga timmens spel var det på nytt dags för Salah att spela fram. Målet var en repris på 3-0, men den här gången var det Roberto Firmino som satte dit bollen till 4-0. Brassen satte även 5-0 när han nickade in en hörna i den 69:e minuten. Liverpools supertrio med Salah, Firmino och Mané är nu uppe i tio, tio respektive åtta mål i Champions League den här säsongen.

Vid det läget såg det ut som att Liverpool kunde börja titta på biljetter till finalen i Kiev den 26 maj. Men Romas hopp skulle väckas.

Tio minuter från slutet satte Edin Dzeko 5-1 med ett vasst avslut. Ytterligare några minuter senare reducerade gästerna igen. Efter en hands på James Milner fick Diego Perotti chansen från straffpunkten och satte säkert dit 5-2.

Matchen slutade 5-2. Det innebär att Roma går vidare vid en 3-0-seger hemma, precis de siffror man slog Barcelona med i kvartsfinalreturen.

- Vi är besvikna över de två målen för vi kände att vi hade kontroll. Samtidigt spelade vi bra, vann matchen och har ett tremålsförsprång. Vi spelade inte vår fotboll lika mycket under de sista 20 minuterna och deras mål skapade lite nerver, jag är inte säker på varför. Men vi måste behålla självförtroendet, säger Liverpool-kaptenen Jordan Henderson enligt Uefa.

Liverpools manager Jürgen Klopp:

- I 80 minuter var det fantastiskt. Jag hade varit mycket gladare om vi hade vunnit med 5-1 eller 5-0, men killarna gjorde det utomordentligt bra. Jag kunde inte ha föreställt mig det här före matchen. Vi kommer att åka dit och försöka vinna, säger tysken.

Lagens startelvor:

Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Henderson, Milner, Oxlade-Chamberlain - Salah, Mané, Firmino.

Roma: Alisson - Fazio, Manolas, Jesus - Florenzi, De Rossi, Strootman, Kolarov - Ünder, Nainggolan - Dzeko.