TV: Freds fantastiska frispark gav Sjachtar seger mot Roma

Sjachtar Donetsk vände underläge till seger med 2-1 mot Roma.
Fred avgjorde med en magnifik frispark.

Se höjdpunkter från matchen i sportsändningen i spelaren ovan (6.25 in i klippet).

Det var Roma som inledde klart bäst borta mot Sjachtar, men matchen vände. Och i slutändan kan italienarna vara glada över att det "bara" blev 2-1 till ukrainarna.

Redan efter fem minuter var det nära att Roma tog ledningen. Efter en rörig situation efter en hörna fick Edin Dzeko ett jätteläge framför mål. Andrij Pyatov i Sjacjtars mål lyckades dock parera avslutet och även få undan returen.

Roma fortsatte att trycka på och utdelningen skulle komma i den 41:a minuten. Glödhete Cengiz Ünder serverades av en strålande passning från Edin Dzeko och kunde lite turligt få in bollen till 1-0. Målet var turkens femte på de fyra senaste matcherna.

Fem minuter in i andra kom Sjachtar tillbaka. Yaroslav Rakitskiy skickade iväg en vass passning från backlinjen som Facundo Ferreyra plockade upp och tog sig in i straffområdet och satte dit 1-1.

Sedan var det mycket Sjachtar, hemmalaget fortsatte att skapa chanser men Alisson i Roma-målet radade upp fina räddningar. Bland annat på Taisons skott i den 63:e minuten. Brassen kunde inte annat än att skratta åt målvaktens starka agerande.

Men i den 71:a minuten kunde Alisson inte stoppa hemmalaget. Fred knorrade in en fantastisk frispark via ribban och gav Sjachtar 2-1.

Sjachtar hade bud på mer, men Alisson fortsatte att storspela. I slutminuterna överlistades han dock, men då fanns Bruno Peres som en räddande ängel på mållinjen och skickade upp foten i luften och styrde liggandes undan bollen.

Matchen slutade 2-1 till hemmalaget.

Lagens startelvor:

Sjachtar: Pyatov - Butko, Kryvtsov, Rakitskiy, Ismaily - Fred, Taison, Stepanenko - Marlos, Ferreyra, Bernard.

Roma: Alisson - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Ünder, De Rossi, Nainggolan, Strootman, Perotti - Dzeko.