TV: Real Madrid tog premiärseger i CL- vann stort mot Olsens Roma

Real Madrid är på jakt efter en ny triumf i Champions League.
Titelförsvararen fick bästa tänkbara inledning på årets turnering - då laget vann mot Robin Olsens Roma med 3-0.

Se höjdpunkterna från matchen i onsdagens Sporten.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Real Madrid vann förra säsongen sin tredje raka Champions League-titel. I den första omgången av årets Champions League stod fjolårssemifinalisten Roma för motståndet. Den italienska klubben, där Robin Olsen fick chansen från start, skulle inte bli något hinder för hemmalaget på Santiago Bernabeu.

Real Madrid kopplade greppet om matchen direkt. Redan efter tre minuter löpte Gareth Bale in från högerkanten och fick bollen i djupet. Walesaren avslutade, men det skottet gick utanför. Fem minuter senare sattes Roma-målvakten Robin Olsen på prov. Isco testade den svenske landslagsspelaren från nära håll, men Olsen kunde parera avslutet.

Robin Olsen tvingades vid flera tillfällen till några svettiga räddningar. I den 37:e minuten tippade han en nick från Sergio Ramos över ribban och i slutet av matchen stod han i vägen för Marco Asensios avslut från nära håll.

Men Olsen fick se sig besgrad. Precis före halvtid fick Real Madrid en frispark utanför straffområdet. Isco stegade upp och knorrade bollen över muren och in i mål.

Efter halvtid fortsatte Real att trycka på. Det gav också utdelning. Efter dryga kvarten in i andra halvlek löpte sig Gareth Bale fri och fick bollen i djupled. Walesaren tryckte sedan i väg ett avslut som smet in i den bortre gaveln fram till 2-0.

Roma hade några bra kontringsmöjligheter i matchen och i slutet försökte bortalaget att forcera in en reducering, men antingen så kunde Real Madrids avvärja chanserna eller så stod Keylor Navas i vägen. I slutminuterna fastställde Real Madrids Mariano Diaz slutresultatet 3-0. Nyförvärvet till den här säsongen tog emot bollen utanför den vänstra delen av straffområdet och knorrade in bollen i det bortre hörnet.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Kroos, Benzema, Modric, Bale, Marcelo, Casemiro, Isco

Roma: Olsen, Dzeko, Kolarov, De Rossi, Under, Fazio, Zaniola, Florenzi, Nzonzi, Manolas, El Shaarawy

-
-
Publicerad 2018-09-19 kl 22:56

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.