Chelsea vidare till Champions League-final - nollade Real Madrid i returen

Därmed är Chelsea klart för final mot Manchester City i Champions League.

Real Madrid - Athletic Club
Real Madrid
Athletic Club
STREAMA PÅ SÖNDAG

Chelsea kryssade mot Real Madrid i första semifinalmötet på bortaplan i Champions League. Därmed hade London-laget under onsdagskvällen en bra chans för att ta sig vidare till final, även om Sergio Ramos och Eden Hazard var tillbaka i "Marängernas" elva.

Chelsea inledde även bäst den här kvällen och tryckte tidigt på för ett ledningsmål, vilket i den 28:e minuten gav utdelning. Kai Havertz kom då fram till ett bra läge, men lobbade i ribban och i stället dök tyske landsmannen Timo Werner upp på returen och nickade in bollen i mål till 1-0.

Real Madrid gav dock inte upp och var lite senare nära en kvittering. Karim Benzema höll sig då framme i straffområdet och nickade bollen mot mål, vilket pressade Edouard Mendy till en jätteräddning mellan stolparna. Mendy avvärjde även ytterligare en fin Real-möjlighet i första halvlek och därmed gick Chelsea till pausvila i ledning.

I andra halvlek kontrollerade Chelsea matchen. Real Madrid hade knappt en enda chans, och till slut vann Chelsea med 2-0 efter mål av Mason Mount i slutminuterna.

- Jag kan inte sätta ord på det. Det var en fantastisk prestation i kväll, säger Mount till BT Sport enligt BBC.

- Det var samtidigt en väldigt tuff match. De kom hit och gav allt, men vi jobbade hårt. Vi borde nog ha gjort fem (mål). Det viktigaste av allt är att vi dock vann i kväll. Vi vill vinna varje match som vi spelar, fortsätter han.

Chelsea blev därmed klart för final och ställs nu mot Manchester City den 29 maj på Atatürk Olimpiyat Stadyumu i Istanbul, Turkiet.

- Vi spelar mot City på lördag också. Vi har även redan spelat mot varandra tre gånger den här säsongen, så det blir en spännande match, säger Mount.

Chelsea: Mendy - Christensen, Silva, Rüdiger - Azpilicueta, Jorginho, Kanté, Chilwell - Havertz, Mount - Werner.

Real Madrid: Courtois - Nacho, Militao, Ramos, Mendy - Modric, Casemiro, Kroos - Vinicius, Benzema, Hazard.

-
-
Publicerad 2021-05-05 kl 22:53

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.