Juventus föll mot Lyon - trots Hurtigs succé

Lina Hurtig låg bakom två mål mot Lyon.
Trots det blev det förlust med 3-2 för Juventus.

Juventus tog under onsdagen emot Lyon i sextondelsfinalen i Champions League. Svenska landslagsspelarna Linda Sembrant och Lina Hurtig spelade då från start för Turin-laget mot den franska giganten, som har fem raka Champions League-titlar. Juventus behövde slå till med en jätteskräll för att gå vidare, och fick en drömstart på första mötet.

För redan i den 16:e minuten slog Lina Hurtig till och gav Juventus ledningen i matchen till 1-0 på Juventus Stadium. Hurtig smög sig in i straffområdet och nickade ett inlägg i mål. Bara 14 minuter senare kvitterade dock Lyon-stjärnan Wendie Renard på straff till 1-1.

Lyon fick dock inte fira länge, då Hurtig sedan slog till igen till 2-1. Landslagsanfallaren slog in bollen framför mål och på Kadeisha Buchanan till ledning igen i paus. I andra halvlek svängde dock matchen vidare. Då kvitterade Melvine Malard, i den 68:e minuten, till 2-2. Lyon jagade därefter även ett segermål och vann till slut med 3-2.

Juventus var därmed nära en jätteskräll, men får nu sikta in sig på returen den 15 december mot den franska mästaren i Frankrike.

Publicerad 2020-12-09 kl 16:57