Juventus
Fotbollslördag Europa: Barcelona - Las Palmas
Barcelona
Las Palmas

Barcelona tog under tisdagskvällen emot Juventus på Camp Nou i ett möte om gruppsegern i Champions League. Barcelona hade inför matchen tre poäng ner till Juventus i gruppen, vilket gjorde att Juventus behövde vinna med minst tre måls marginal för att säkra gruppsegern, då Barcelona tidigare i höst bortaslog Juventus med 2-0 i Turin.

Juventus, med Dejan Kulusevski på bänken, fick även en drömstart på matchen. Efter bara 13 minuter fick bortalaget straff, och då klev Cristiano Ronaldo fram från elva meter och satte ledningsmålet. Det var inte sista gången den här kvällen som Ronaldo fick fira, men först stal dock Weston McKennie showen genom att sätta 2-0 i den 20:e minuten. Barcelona ropade senare på straff, men fick inte gehör från domaren och matchens första halvlek slutade därför med bortaledning.

Några minuter in i andra halvan av matchen fick Juventus straff igen, då Clement Lenglet fick bollen på ena handen i straffområdet, och då var det dags för Ronaldo igen. Portugisen sköt in straffen till vänster och målvakten gick åt höger. 3-0 Juventus, ett resultat som betydde att Juventus var vidare.

Juventus höll därefter även undan, vann med 3-0 och säkrade gruppsegern. Barcelona är dock också vidare till åttondelsfinal, men som grupptvåa i turneringen.

Barcelona: Ter Stegen - Dest, Lenglet, Araujo, Alba - de Jong, Pjanic - Messi, Griezmann, Pedri - Trincao.

Juventus:  Buffon - Danilo, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro - Cuadrado, Arthur, McKennie, Ramsey - Morata, Ronaldo.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.