Juventus vinnare i historiska matchen - Ronaldo med sitt 750:e mål i karriären

Första Champions League-matchen med kvinnlig domare.
Då vann Juventus enkelt mot Dynamo Kiev.
Cristiano Ronaldo gjorde sitt 750:e mål i karriären.

Juventus var, tillsammans med Barcelona, redan klart för åttondelsfinal, där de båda lagen spelade för vilket lag som ska sluta etta respektive tvåa i gruppen. Matchen gick dessutom till historien då domaren Stéphanie Frappart blev första kvinna att döma en match i herrarnas Champions League.

I Juventus startelva fanns ingen Dejan Kulusevski. Han var bänkad igen.

Efter nästan 20 minuter slog Alex Sandro in ett inlägg som Federico Chiesa mötte perfekt med pannan. 1-0 Juventus. En stund senare skulle även Cristiano Ronaldo vara nära att göra mål, men portugisen träffade ribban.

Flera mål blev det inte i den första halvleken, som slutade 1-0.

Juventus skulle efter nästan 60 minuter utöka sin ledning. Chiesa hittade in till Alvaro Morata som nästan krockade med målvakten och fick bollen vidare till Cristiano Ronaldo som petade in 2-0. Målet betyder att Ronaldo gjort 750 mål i karriären.

Några minuter senare gjorde Juventus 3-0. Chiesa hittade fram till Morata som avslutade fint. 3-0 slutade även den historiska matchen. Den första Champions League-matchen med kvinnlig domare.

Barcelona vann även de sin match, vilket betyder att det väntar en viktig match i den sista omgången. Juventus behöver vinna mot Barcelona med bättre målskillnad än 2-0, för att vinna gruppen.

Juventus: Szczęsny - De Ligt, Bonucci, Demiral - Chiesa, Bentancur, Ramsey, McKennie, Sandro - Morata, Ronaldo

Dynamo: Bushchan - Kędziora, Zabarnyi, Popov, Mykolenko - Shepeliev, Sydorchuk, Shaparenko - Tsygankov, Verbič, Rodrigues