Juves CL-fiasko fullbordat - utslagna av Porto

Juventus är ute ur Champions League efter en dramatisk förlängning.
Svenske Dejan Kulusevski byttes in, men lyckades inte bära Juve till avancemang.
- Det här är riktigt tufft, säger Juve-mittbacken de Ligt.

Juventus hade det tufft i den första Champions League-åttondelsfinalen mot Porto. Laget släppte in mål i den första minuten av båda halvlekarna, och föll med 2-1. I returmötet startade Dejan Kulusevski på bänken för sitt Juve.

Och Juventus skulle få en tung start när Porto tilldömdes en straff, knappt 20 minuter in i matchen. Fram stegade mittfältaren Sergio Oliveira, och rullade in 0-1.

I den 49:e minuten kom kvitteringen genom ett läckert avslut i krysset från Federico Chiesa.

Några minuter senare ökade Juventus chanser ytterligare när Porto-anfallaren Mehdi Taremi drog på sig två gula kort inom loppet av tre minuter.

Med knappa halvtimmen kvar höll sig Chiesa framme igen och nickade in ett perfekt avvägt inlägg från Juan Cuadrado.

Trots fina lägen för Juventus stod sig 2-1, vilket betydde förlängning.

I den 101:a minuten byttes Dejan Kulusevski in för Juventus. Och efter den första förlängningskvarten var det fortsatt dött lopp.

Med tio minuter kvar fick svensken ett jätteläge att ge Juve ledningen. Mittfältaren vek in i straffområdet från vänsterkanten, och sköt. Skottet gick rakt på en försvarare.

istället kom en kalldusch med fem minuter kvar, när Sergio Oliveira dundrade in 2-2 via en frispark. Detta innebar att Juventus behövde göra två mål.

Och de gav sig själva möjligheten. För bara två minuter senare gjorde mittfältaren Rabiot mål via en hörna (3-2). Dramatiska slutminuter vara att vänta.

I den sista minuten ropade Juventus på straff efter att De Ligt föll, men domaren friade.

Matchen slutade 3-2 till italienarna, vilket innebar att Porto avancerade till kvartsfinal.

- Det här är riktigt tufft, när du spelar mot tio spelare i nästan en hel match, då är det alltid tufft att gå vidare från det, säger han De Ligt enligt Sky Sport Italia.