Juves otroliga upphämtning räddade hoppet mot Bayern

Bayern München hade 2-0 borta mot Juventus i Champions Leagues åttondelsfinals första möte av två. Allt såg klart ut - då vaknade italienarna och hämtade upp till 2-2.

Fotbollslördag Europa: Lazio - Juventus
Lazio
Juventus
STREAMA PÅ LÖRDAG

Matchens första solklara målchans fick Robert Lewandowski som kom fri med Gianluigi Buffon i Juventus mål i den 13:e minuten. Istället för att skjuta valde Lewandowski att passa i sidled där Thomas Müller störtade fram. Passningen var dock en aning för långt bak för att Müller skulle kunna få träff på den. Några decimeter som nog räddade Juventus från ett tidigt underläge.

Müller fick dock en chans att revanchera sig i slutet av halvleken. På ett volleyinspel från vänster från Douglas Costa mötte han bollen precis vid straffpunkten och satte 1-0. Müllers sjätte mål i årets Champions League, ett färre än lagkamraten Lewandowski och ett mål som tar upp honom på delad tredjeplats i skytteligan.

I den andra halvleken såg Arjen Robben ut att dra ner rullgardinen totalt för italienarna när han dribblade in i straffområdet och avlossade ett otagbart vänsterskott till 2-0.

Juventus hade dock inga planer på att kasta in handuken och i den 63:e minuten väckte Paulo Dybala hoppet när han sprang sig fri och säkert satte 2-1-reduceringen.

Laget bytte sedan in Alvaro Morata och Stefano Sturaro. Ett lyckat drag då den förste spelade fram den andra till 2-2-kvitteringen.

Matchen slutade oavgjort. Viktiga bortamål från Bayern, men upphämtningen göra att det italienska hoppet lever inför returmötet.

Så här startar lagen:

JuventusBuffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra - Cuadrado, Khedira, Marchisio, Pogba - Mandzukic, Dybala.

Bänk: Neto, Rugani, Sturaro, Pereyra, Hernanes, Zaza, Morata.

Bayern: Neuer - Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat - Vidal - Robben, Müller, Thiago, Costa -Lewandowski.

Bänk: Ulreich, Benatia, Ribéry, Rafinha, Alonso, Götze, Coman.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.