Kaos i Real Madrid - Pepe och Mourinho utvisade

Slagsmål i spelargången, två röda kort och Jose Mourinho uppskickad på läktaren.

Det var mer krig än spel när Barcelona slog Real Madrid med 2-0 på Santiago Bernabeu i den första semifinalen i Champions League.

Rivaliteten och de politiska spänningarna mellan Real Madrid och Barcelona är vida känt. När lagen möttes för tredje gången på 12 dagar gjorde detta avtryck på fotbollsplanen samtidigt som Barcelona kopplade ett rejält grepp om finalplatsen på Wembley.

Första halvleken var het - den andra helt vansinnig. Det tände till rejält efter 35 minuter då Real Madrids Angel di Maria filmade till sig en frispark. Några minuter senare slängde sig Barcelonas Pedro på marken och tog sig för ansiktet, trots att smällen från Alvaro Arbeloa tog i magen.

Upprördheten var stor i de båda lagen och när spelarna lämnade planen för pausvilan blev det slagsmål. Barcelonas reservmålvakt Pinto gav sig på Arbeloa och domaren gav bänkvärmaren Pinto rött kort.

Tyske domaren Wolfgang Stark fick ännu mer att göra i den andra halvleken. De hårda tacklingarna avlöste varandra och i den 61:a minuten blev Real Madrids Pepe utvisad efter att ha tacklat Dani Alves med dobbarna före. Det var Real Madrids fjärde raka utvisning i möten mot Barcelona. Real-spelarna ansåg att Alves filmat och Barcelonas högerback blev utvisslad av publiken resten av matchen.
Real Madrids tränare Jose Mourinho blev förbannad och skickades upp på läktaren.

Publicerad 2011-04-28 kl 08:41