Kaotiskt 4-4-drama mellan Leverkusen och Roma

2-0 för Leverkusen blev 2-4 i romersk favör. Men till sist blev det delad pott i Tyskland. Bayer Leverkusen-Roma 4-4 i en fantastisk målfest.

Roma inledde Champions League med en imponerande oavgjord match mot Barcelona men har haltat sedan dess. Förlust mot Bate Borisov och mot Bayer Leverkusen inledde laget svagt.

Redan efter fyra minuter ledde det tyska hemmalaget sedan Vasilis Torosidis fått en boll på armen i eget straffområde. Javier Hernandez tog hand om straffen utan problem och inte långt senare utökade Hernandez när han lurade Romas försök att ställa honom offside. Helt fri med målvakten hann han avsluta, få se sitt skott räddas, men ändå ohotad kunna ta hand om sin egen retur.

Roma reducerade i den 29:e minuten när Daniele De Rossi tryckte in bollen efter en hörna.

Nio minuter senare forcerade De Rossi in 2-2 och när lagen gick till halvtidsvila var det med ställningen 2-2, såväl mellan Leverkusen och Roma som mellan Hernandez och De Rossi.

I den andra halvleken fullbordade Roma sin vändning när Miralem Pjanic smekte in en frispark till 3-2. Många trodde nog att matchen var stängd när så Gervinho skickligt jobbade fram bollen och frispelade Iago Falque som satte 4-2 men Leverkusen hängde kvar i matchen och Kevin Kampl reducerade till 4-3 i den 84:e minuten.

Två minuter senare var det kvitterat på nytt. Admir Mehmedi satte 4-4 i det sanslösa dramat.