POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Klart: Uefa inför VAR till nästa års Champions League

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Sverige tilldömas en straff med hjälp av VAR i sommarens VM i spelaren.

Videosystemet VAR användes redan i VM i somras.
Till nästa säsong kommer även Champions League att använda VAR, något Uefa bekräftade på torsdagen.
Systemet kommer även att användas i framtida EM, Europa League, Supercupen och Uefa Nations League-finaler.

Videosystemet VAR används redan i vissa ligor och tävlingar, bland annat Serie A och den engelska ligacupen. Systemet, som låter domare att se om situationer på en tv-skärm för att säkerställa korrekta beslut, användes även på sommarens VM.

Systemet har varit omdiskuterat och spelare, tränare och experter har alla olika åstiker om VAR ska användas eller inte. Uefa valde att vänta med att införa tekniken, men har nu gett klartecken för att börja använda VAR från och med nästa säsong.

Uefa bekräftar själva att VAR även kommer att användas i Champions League säsongen 2019/20. Systemet kommer att användas från Champions Leagues play-off, den sista kvalomgången innan gruppspelen.

Beslutet togs på torsdagen av Uefas exekutiva kommitté, som även bekräftade att VAR kommer att användas i Supercupen 2019, EM 2020, Europa League 2020/21 och Uefa Nations League-finalerna 2021.

- Vi är övertygade att genom att introducera VAR i augusti 2019 kommer vi får tillräckligt med tid för att sätta ett robust system på plats samt att vi hinner träna våra domare för att säkerställa effektiv och framgångsrik användning av VAR i Champions League, världens största klubblagsturnering, säger Uefas president Aleksander Čeferin.

Uefa kommer att återuppta mötet under eftermiddagen, då för att bestämma värdlandet för EM 2024. De två kandidaterna till värdskapet är Tyskland och Turkiet.

Vad tycker du om att VAR införs i Champions Leauge?
  • Bra
  • Dåligt
  • Ingen åsikt
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2018-09-27 kl 12:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå