Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Klopp: "Hur kan man bo i Sverige"?

Jürgen Klopp trivdes inget vidar i Sverige.

På lördag spelare Dortmund om Champions League titeln mot Bayern München. I en stor intervju med engelska The Guardian berättar Jürgen Klopp om rivaliteten till Bayern och sina erfarenheter av Sverige.

- Varje natt låg vi i ett jävla tält – på rötterna. Sånt glömmer man inte, säger han.

Borussia Dortmunds tränare Jürgen Klopp har ett förflutet i den tyska klubben Mainz. En förening som han körde en liten annorlunda uppladdning med inför säsongen 2005; de åkte till Sverige och campade. Ett minne som har etsat sig fast hos Klopp. Och då inte i positiv bemärkelse.

- Vi tog laget till en sjö i Sverige där det inte fanns elektricitet. Vi gick fem dagar utan mat. De andra tränarna sa "Tror du inte det är bättre att vi tränar fotboll?". Nej, jag ville att de skulle känna att de kunde överleva allting. Min assisterande tränare tycker att jag är en idiot, säger han och påpekar att han har svårt att se tjusningen med Sverige.

- Varje natt låg vi i ett jävla tält – på rötterna. Sånt glömmer man inte. Det regnade hela tiden – och sedan kom det myggor! Hur kan man bo i Sverige? Man ser solen och sedan kommer myggorna.

Efter Mainz väntade Dortmund – en klubb som vara nära att gå under ekonomiskt för åtta år sedan. På lördag spelar man final i Champions League mot Bayern München. En resa som få klubbar har varit med om.

- Det är världens mest intressanta fotbollsprojekt, säger han.

I finalen väntar rivalen Bayern München och Klopp berättar att han ser på rivalen som "skurken i en James Bond-film" på grund av den infekterade försäljningen av superstjärnan Mario Götze. I intervjun berättar Klopp om chockbeskedet när han fick redo på övergången.

- Det var som en hjärtattack. Det var bara en dag efter Malaga. Jag fick bara en dag på mig att fira.

Återstår att se vad Götze får för bemötande. Finalen i Champions League mellan Bayern München och Borussia Dortmund spelas på Wembley på lördag.

Läs hela intervjun här - extern länk

Publicerad 2013-05-21 kl 12:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons