Klopp: "Vi hade planerat att pressa Chiellini"

Dortmunds kvitteringsmål mot Juventus kom efter ett misstag av mittbacken Giorgio Chiellini. Enligt Jurgen Klopp var det ingen slump.

Jürgen Klopp

Dortmund kvitterade efter ett misstag av Giorgio Chiellini då han halkade till strax utanför straffområdet. Marco Reus tog vara på misstaget med att skickligt sätta bollen i mål.

Men enligt Dortmunds tränare Jurgen Klopp var Chiellinis misstag inte någon slump utan att de hade planerat innan matchen att pressa Juventus mittbackar högt upp i planen.

-Vi hade planerat innan matchen att systematiskt pressa Chiellini och Bonucci högt upp och det bar frukt. Tyvärr gav vi bort två mål till Juventus, men returen ska spelas och då får vi se vilket lag som är bäst, sa Klopp efter matchen enligt Tuttosport.

Klopp erkände dock att man spelade sämre i den andra halvleken, men påpekade att förlusten berodde på grova misstag i backlinjen.

-I den andra halvleken spelade vi mindre bra och Juventus hade fler chanser än oss, men jag är besviken över att de lyckades göra mål efter våra grova defensiva misstag. Jag tyckte även att Pogba borde ha fått ett gult kort.

Hade Pogba fått gult kort hade han varit avstängd till returen, vilket skulle varit ett stort avbräck för Juventus. Matchen slutade 2-1 till Juventus.
Publicerad 2015-02-25 kl 12:20