Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Klopps hyllning till Heynckes: "Han förtjänade detta"

Foto: Scanpix

Jupp Heynckes och Jürgen Klopp.

Jürgen Klopp var ödmjuk i nederlagets stund.

Han hyllade sin rival i Bayern München.

- Stort grattis till Jupp Heynckes, det här var välförtjänt, sade Dormund-tränaren.

Det blev ingen Champions League-titel för den karismatiske Borussia-bossen. Detta trots att Ilkay Gündogan lyckades kvittera efter en timme på Wembley. Till sist slank Arjen Robben fram efter en frispark och rann igenom det gulsvarta försvaret för att till sist bli helt ren framför Roman Weidenfeller. Avslutet satt kyligt till matchavgörande 2-1.

- Till att börja med: Stort grattis till Jupp Heynckes och Bayern München. Det här var verkligen välförtjänt. Efter slutsignalen måste man acceptera matchresultatet, och nu står vi här som förlorare, sade Jürgen Klopp till BBC.

- Jag såg inte reprisen av Robbens mål, men upprinnelsen var en frispark där vi inte stod rätt i våra positioner. Man hade på känn från 75:e minuten och framåt att det skulle kunna bli så här, fortsatte han.

Men trots allt var Klopp inte helt uppgiven.

- Vi förtjänade att vara i finalen, och det glädjer mig att vi kunde visa det. Det är förstås inte det viktigaste en sådan här kväll, men vi kan ändå vara stolta över vår prestation.

I Bayern München var stämningen desto mer uppsluppen.

- Det här går inte att jämföra med något annat i världen. Tårarna, glädjen, lättnaden... allting, sade  sportchefen Matthias Sammer.

- De var tung press på båda lagen, men vi kände verkligen av bördan att vara favoriter under de första 20 minuterna, sade Jupp Heynckes.

Publicerad 2013-05-25 kl 23:49
Annons
Annons
Annons