POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE
1v

Kopparbergs/Göteborg gör CL-comeback: ”Vi gillar att slå ur underläge”

Foto: Bildbyrån

Första gången på sju år i Champions League.
Nu ska Kopparbergs/Göteborg skrälla mot Bayern München.
- Vi gillar att slå ur underläge, säger Elin Rubensson till Fotbollskanalen.

Kopparbergs/Göteborg snubblade i fjol på målsnöret och slutade tvåa i damallsvenskan, men blev samtidigt för första gången på sju år klart för spel i Champions League. Lotten föll tidigare i sommar på tyska ligatvåan från i fjol - Bayern München - i sextondelsfinal och under onsdagskvällen väntar första mötet på Gamla Ullevi i Göteborg.

Landslagsmittfältaren Elin Rubensson ser fram emot att få spela Europa-fotboll.

- Vi har aldrig varit ute i Europa med Göteborg, så det blir verkligen en bekräftelse på hur vi står oss. Vi har visat upp en väldigt fin fotboll under den här säsongen och gör vi det nu med, så ska vi verkligen ge dem en match, säger hon till Fotbollskanalen.

Däremot är hon tydlig med att Bayern München får ses som favorit.

- Det är klart att de brukar gå långt i Champions League och är ett topplag ute i Europa, så de är favoriter, men de kan de få vara också. Vi gillar att slå ur underläge, säger hon.

Rubensson och hennes lagkamrater ser dessutom ut att få spela inför en rekordstor publiksiffra på Gamla Ullevi. I måndags rapporterade Aftonbladet att drygt 4 500 biljetter är sålda till matchen, vilket kan innebära att lagets publikrekord på 5 037 åskådare från 2004 mycket väl kan bli överträffat.

- Det är sådana här matcher man ser fram emot. Det är bara inspirerande. Det kommer att bli en häftig atmosfär på Gamla Ullevi med många biljetter som är sålda. Vi ser bara fram emot det, säger Rubensson.

Rubensson ställs dessutom mot en landslagskollega - Amanda Ilestedt i den tyska storklubben. Däremot har de inte pratat särskilt mycket inför matchen.

- Det är klart att vi har pratat, då vi är bra vänner, men inget specifikt om matchen. Det är mer om oss själva. Men det ska bli kul att möta henne, då det var längesedan jag mötte henne.

Vad har ni för målsättning med Champions League?
- Vi vill ta oss vidare en runda i taget, men siktar så klart på att ta oss vidare och först från den här matchen. Sedan får vi se hur långt det räcker. Vi får ta en match i taget. Det är mycket matcher nu.

Ja, för det är inte bara ett hett Champions League-möte som väntar under onsdagskvällen. På söndag väntar nästa viktiga match mot Rosengård i guldstriden i damallsvenskan. Kopparbergs/Göteborg har fem poäng upp till Rosengård i serieledning och behöver ta tre poäng för att hänga på i toppen med endast sex matcher kvar av säsongen. 

- Det är klart att alla poäng är viktiga nu. Det är tajt i toppen och tajt generellt i allsvenskan, så det är klart att vi behöver plocka poäng, säger Rubensson.

Är det årets viktigaste match, vinna eller försvinna?
- Nej, det kan hända mycket och det har vi sett hittills. Alla kan slå alla. Vi siktar alltid på att vinna och det är inte jättemycket matcher kvar nu, så vi kan inte halka efter mer, men det är klart att det är viktiga poäng att spela om.

Publicerad 2019-09-11 kl 08:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå