POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Kris och oro - då stoppar Uefa matcher

Foto: Scanpix

Gaza, Krim-halvön och Michel Platini.

Det europeiska fotbollsförbundet (Uefa) har tagit flera beslut som grundar sig på de politiska situationer som råder i Israel, Ryssland och Ukraina.

Uefa har bestämt att inga Uefa-matcher får spelas i Israel tills vidare på grund av den rådande säkerhetssituationen i landet. De israeliska klubbar som kommer att spela matcher i Champions League och Europa League har uppmanats att hitta alternativa platser för deras hemmamatcher. De lag som berörs av beslutet är Hapoel Tel-Aviv och Hapoel Beer Sheva som spelade under torsdagen. Samt Hapoel Kiryat Shmona som går in i den tredje kvalomgången.

Även Maccabi Tel-Aviv, som skulle spelat Champions League-kval på hemmaplan på tisdag påverkas av beslutet.

På torsdagskvällen, efter Uefas beslut, gav Israels premiärminister militären order om att inleda en markoffensiv i Gaza.

På grund av den politiska situationen i Ukraina och Ryssland har Uefa dessutom beslutat att lag från de båda länderna inte kommer att lottas mot varandra. Ryska Zenit och ukrainska Dnipro kommer därför inte att kunna lottas mot varandra för den tredje kvalomgången i Champions League på fredagen.

Publicerad 2014-07-17 kl 22:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå