Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Kroatiska hindret skrämmer inte Hamad

Malmö FF har bara ett hinder för spel i Champions league.
Nu ska Dinamo Zagreb besegras för att drömmen ska bli verklighet.
-Vi har en jättestor chans att gå vidare, säger mittfältaren Jiloan Hamad till TT.

Malmö FF lottades mot kroatiska Dinamo Zagreb. Om knappt två veckor väntar det första mötet och om MFF slår ut motståndet så är en plats i Champions league säkrad.

-Vi har en jättestor chans att gå vidare. Jag tror faktiskt på oss, säger Jiloan Hamad som sänkte Glasgow Rangers.

Precis som mot skottarna börjar MFF med match på bortaplan. Perfekt, tycker Jiloan Hamad:

-Det är bra att vi får börja på bortaplan, det gjorde vi även mot Rangers och det ger oss en bra känsla nu. Vi har det i minnet. Nu får vi avgöra på hemmaplan igen, säger han.

Ligamästare sex år i rad
Dinamo Zagreb har vunnit den kroatiska ligan sex år i rad. Två gånger har de avancerat till gruppspel i Champions league.

Klubben har fostrat en mängd storspelare som Luka Modric, Niko Kranjcar och Zvonomir Boban. I dagens lag är de namnkunnigaste spelarna Igor Biscan, Leandro Cufré och inte minst den förre AIK-backen Wallid Atta. Maksimir Stadion är känd för att vara en kokande gryta som har en publikkapacitet på 38 923 personer.

-Oj, tar den in så mycket folk? Men känslan man får när man tänker på Dinamo Zagreb är att det är bra tryck på läktarna med bengaler och sådant. De har ett starkt namn och brukar vinna ligan, men jag har aldrig sett dem spela så jag har svårt att analysera laget. Förr hade det ett bra lag med stora spelare, men de är inte lika bra nu. Jag är inte rädd, säger Jiloan Hamad.

"Ett tufft lag"

TT: Du tror alltså att ni går vidare?


-Ja, jag tror att vi gör det. Vi kommer att göra allt för att slå ut dem. Att få spela gruppspel i Champions league är den stora drömmen som man har.

TT: Kunde ni fått en bättre lottning?

-Man ska ha en viss respekt, så det är klart att de är ett tufft lag. För mig spelade det egentligen ingen roll vilket lag vi fick. Nu blev det så här och jag är allt ganska nöjd med det.

TT/Andreas Sundberg

Publicerad 2011-08-05 kl 14:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons