POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE
3v

La Liga-presidenten ryter till - kritisk till nytt CL-format: "En katastrof"

Foto: Bildbyrån.

Champions League kan göras om från och med 2024.
Javier Tebas är kritisk till uppgifterna om det nya turneringsformatet.
- Vi kan inte låta det hända, säger La Ligas president enligt Sky Sports. 

Champions League kan från och med 2024 få ett helt nytt format. AP och The New York Times uppgav nyligen, utifrån dokument om ett förslag om ett nytt format, att turneringen planeras att göras om fullständigt och att det ska finnas ett detaljerat förslag om det på bordet.

Uppgifterna gör gällande att tjänstemän på Uefa och European Club Association, som representerar de europeiska klubbarna, bland annat vill att turneringen ska  ha ett upp- och nedflyttningssystem, där de fyra sämst placerade lagen i Champions League ramlar ner till Europa League, medan semifinalisterna i Europa League flyttas upp till Champions League. Dessutom ska de 24 bäst placerade lagen i Champions League ha en garanterad plats i turneringen till nästa säsong. Det skulle innebära att endast fyra platser ges till ligamästare som går in via kvalspel till turneringen.

Nu går La Ligas president Javier Tebas ut och kritiserar planerna. 

- De här förslagen är en katastrof för europeisk fotboll. Det skulle förstöra inhemska ligor genom att förvandla de till en fjärde nivå av eurpeiska turneringar. Det skulle koncentrera ännu mer pengar till toppen och stänga toppen mer. Vi kan inte låta det hända, säger Tebas enligt Sky Sports. 

Tebas vill inte ha några som helst förändringar. 

- Jag vill inte ha några förändringar. De här förslagen har inte att göra med att förbättra Champions League, de är till för att skapa en helt ny turnering. Vi behöver inte det, säger han. 

Uefas president Aleksander Ceferin sade nyligen så här efter uppgifterna och kritiken mot förslagen för en förändring av Champions League. 

- Vi har världens överlägset bästa turnering. Just nu vet vi inte om det kommer bli några förändringar eller inte i vår turnering, sa han till AP. 

- De som kritiserar oss varje dag borde börja ta hand om fotbollen i sina egna länder. Jag är inte säker på att det finns något att kritisera, fortsatte han. 

Publicerad 2019-05-21 kl 17:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå