POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Lagerbäcks ilska mot Suarez: "En sorg för fotbollen"

Foto: Bildbyrån.

Luis Suarez ordnade en straff i minut 90.
Det gjorde förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck rejält förbannad.
- Jag känner en sådan sorg för fotbollen, säger han i Viasat.

Det var en match som innehöll precis allt. Sju mål, en otroligt vacker frispark av Neymar – och tidernas kanske mest uppseendeväckande vändningar.

Men Barcelona-PSG var också en match med kontroversiella domslut. Luis Suarez fick under matchen ett gult kort för filmning – men han ordnade också straffen som gav 5-1 i minut 90.

Suarez föll till synes lätt i straffområdet och den förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck menade att uruguayanen filmade.

- Det är sanslöst att två så täta matcher delvis ska avgöras på det här sättet. Jag känner en sådan sorg för fotbollen. Det är så oprofessionellt av spelarna att uppträda på det här sättet, sa Lagerbäck i Viasats studio.

Han riktade också stark kritik till hur domarna agerade.

- Att huvuddomaren inte ser om det är kroppskontakt eller inte från sin position, det kan jag ha en viss förståelse för. Men han som står på kortlinjen måste kunna se det och kan han döma straff (målområdesdomaren ändrade tidagare under matchen huvuddomarens beslut) så måste han kunna se till så att det inte blir straff, sa Lagerbäck i Viasat.

Lagerbäck menar nu att Suarez bör kunna stängas av i efterhand.

- När det är så här klara situationer då tycker jag att det ska bli bestraffningar i efterhand. Då tror jag att man rensar litegrann.

Publicerad 2017-03-08 kl 23:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå