Lazio vann första kvalmötet efter Keitas soloraid

Bundesliga

Lazio har övertaget mot Bayer Leverkusen i playoffmötet till Champions League. Detta efter att Balde Keita avgjort det första mötet med sin soloraid.

Det var en intensiv inledning på matchen där det var tuffa tag åt båda riktningarna. Lazio var dock det klart bättre laget då tyskarna stod för en svag första halvlek.

Med tjugo minuter kvar av matchen så gjorde Bayer Leverkusen 1-0 trodde de flesta. Men linjedomaren hade vinkat för offside då en tysk spelare stod på mållinjen bakom målvakten och var därmed i offsideposition.

Sex minuter efter det bortdömda målet var det istället Lazio som skulle göra matchens första mål. Balde Keita tog fart mot det tyska försvaret och kunde göra 1-0 till hemmalaget.

Det blev inga fler mål i matchen och italienarna åker nu till Tyskland med en liten fördel inför returen.

Publicerad 2015-08-18 kl 22:40