Lindelöf en vinnare i CL-debuten - Benfica höll nollan

Primeira Liga

Victor Nilsson Lindelöf startade för Benfica mot Zenit i Champions League - portugiserna vann med 1-0 efter ett sent mål.

Efter att ha startat i senaste cupmatchen och de två senaste ligamatcherna fick Victor Nilsson Lindelöf chansen från start för fjärde matchen i rad när Benfica tog emot Zenit i den första av två åttondelsfinalmatcher i Champions League. Då gjorde den svenske U21-landslagshjälten från EM i somras debut i Europas bästa klubblagsturnering.

I paus stod det 0-0 och svensken skötte sig bra i den första halvleken, när portugiserna höll tätt.

Benfica låg på för ett ledningsmål i den andra halvleken och i den 91:e minuten lyckades man få in 1-0. Jonas nickade in en frispark och vilt jubel utbröt.

Nilsson Lindelöf spelade hela matchen och bjöd bland annat på en solorush i den första halvleken, som slutade i ett resultatlöst inlägg in i straffområdet. Han var också nära att få en assist, efter att ha nickat ner bollen till en lagkamrat i ett farligt läge i den andra halvleken.

Defensivt höll svensken och resten av Benfica-spelarna tätt.

Benficas startelva: Júlio César, Eliseu, Jardel, Lindelöf, A. Almeida, Samaris, Renato Sanches, Pizzi, Gaitán, Jonas, Mitroglou

Zenits startelva: Lodygin, Lombaerts, Criscito, Anyukov, Garay, Danny, García, Witsel, Shatov, Hulk, Dzyuba