Linköping utslaget ur Champions League efter kollaps i första halvlek mot Man City

Damallsvenskan

Champions League-äventyret är slut för den här gången för Linköpings FC.
Laget lyckades inte vända underläget från första kvartsfinalmötet med Manchester City och föll även på hemmaplan efter en överkörning i den första halvleken.

För en vecka sedan möttes lagen i Manchester - då vann City med 2-0, vilket gjorde att LFC var piskade att vinna med tre måls marginal alternativt 2-0 och straffläggning för att gå vidare till semifinal i Womens Champions League.

Linköping fick dock en tung start på matchen då Jane Ross satte ledningsmålet för engelskorna efter 14 minuter, och innan den första halvleken var slut stod det 0-4 på resultattavlan. Det gjorde att Linköping var tvunget att göra sju mål i den andra halvleken för att ta sig vidare.

- Det kändes nästan lite omöjligt då. Fast å andra sidan visste vi att vi hade en halvlek kvar där vi bara kunde köra på, säger Marija Banusic till Corren efter matchen.

Sju mål på en halvlek visade sig bli för tufft för Linköping, men man lyckades snygga till siffrorna genom två mål av just Marija Banusic och ett av Tove Almqvist och matchen slutade 5-3 till City. Över två matcher vann City totalt med 7-3.

- Om vi inte hade gått ut och visat något åt publiken hade det varit jävligt dåligt. Men nu går vi härifrån rakryggade, säger Banusic.

Publicerad 2018-03-28 kl 19:49

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.