Liverpool CL-segrade efter dubbla försvarsmissar: "Det är en fin vinst"

Två försvarsmisstag.
Det var skillnaden när Liverpool slog RB Leipzig i Budapest med 2-0.
- Att hålla nollan var viktigt för oss, säger Liverpool-kaptenen Jordan Henderson enligt BT Sports.

På tisdagskvällen ställdes RB Leipzig mot Liverpool i åttondelsfinalen - men matchen spelades inte i Tyskland. På grund av coronarestriktioner spelades matchen i stället på Puskas Arena i Budapest, Ungern.

Och det skulle bli full fart redan från start. Fyra minuter in i matchen prickade RB leipzigs Dani Olmo stolpen med en stenhård nick.

Liverpool hämtade sig och hade mer och mer bollinnehav ju längre match gick. Men en halvtimme in var matchen fortsatt mållös.

Första halvleken förblev mållös.

Det skulle bara dröja åtta minuter av andra innan Liverpool tog ledningen. Leipzig-kaptenen Marcel Sabitzer slog en hemåtpassning, som friställde Mohamed Salah. 1-0, Liverpool.

Fem minuter senare smällde det igen, och ännu en gång var det efter misstag från Leipzig-spelare. Försvararen Nordi Mukiele missbedömde mottagningen helt och missade bollen. Fram stormade Sadio Mané, som kom fri, och rullade in 2-0.

Matchen slutade 2-0.

- Det var en viktig match för oss, en tuff match och vi är väldigt glada över det här. Att hålla nollan var viktigt för oss, säger Liverpool-kaptenen Jordan Henderson enligt BT Sports.

Han fortsätter:

- Från start till mål, hade vi väldigt bra press och vann tillbaka bollen. Det är en fin vinst - men bara halva jobbet är slutfört.

Returen spelas den tionde mars. Det är ännu oklart om matchen får genomföras i Liverpool - till följd av Tysklands hårda coronarestriktioner.

RB Leipzig: Gulácsi - Mukiele, Upamecano, Klostermann - Adams, Haidara, Kampl, Sabitzer, Angelino - Olmo, Nkunku.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Kabak, Henderson, Robertson - Thiago, Wijnaldum, Jones - Salah, Firmino, Mané.