Liverpool hade lekstuga - vidare efter 7-0 (!)

Kross med 7-0 - och hattrick av Philippe Coutinho.
Liverpool hade lekstuga - men enkelt var det inte enligt tränaren Jürgen Klopp.
- Spartak är ett väldigt bra lag, säger han till BT Sport, enligt BBC.

Liverpool behövde en poäng för att säkra avancemang till Champions Leagues slutspel. Men mötet med ryska Spartak Moskva blev aldrig direkt spännande. Hemmalaget tryckte gasen i botten direkt – och vann till sist med förkrossande 7-0.

Ledningsmålet kom genom Philippe Coutinho efter att Mohamed Salah gått omkull i straffområdet. Brassen placerade säkert in bollen från elva meter. Hemmalaget fortsatte sedan att ösa på och innan 20 minuter var spelade hade man utökat två gånger om. Coutinho gjorde sitt andra för kvällen då han avslutade ett mönsteranfall - och strax därpå tryckte Roberto Firmino in en yttersida efter svagt försvarsspel från gästerna.

Den andra halvleken blev inte direkt roligare för ryssarna och efter bara några minuter kom både 4-0 och 5-0 från Premier League-klubben, det sista av Philippe Coutinho som därmed fullbordade sitt hattrick. Det var hans första i Liverpool.

Under slutminuterna föll gästerna ihop fullständigt och släppte ytterligare två mål förbi sig.

- Ingen kunde tänka sig att det skulle gå så här i kväll. Det var en "allt eller inget-match" för båda lagen. Spartak Moskva är ett väldigt bra lag. Jag vet att ni inte tänker det men de är svåra att spela mot. Vi öppnade matchen perfekt och efter att vi tagit ledningen behövde vi inte försvara oss. Det var en härlig kväll på Anfield, säger tränaren Jürgen Klopp till BT Sport, enligt BBC.

- Jag har ingenting att klaga på i kväll, allt är bra. Vi ändrade spelsystem litegrann och grabbarna gjorde det riktigt bra. Försvararet spelade perfekt. Jag gillade det verkligen.

Spartaks tränare Massimo Carrera var av förklariga skäl inte lika nöjd.

- Det är ett tufft resultat att ta in. Jag har aldrig varit med om ett likadant resultat. Vi får se det som en läxa.

I och med överkörningen vinner Liverpool gruppen på 12 inspelade poäng, 23 gjorda mål – och inte en enda förlust. Med sig till slutspel får man dessutom Sevilla, som kryssade mot Maribor och slutar tvåa.

Enda minustecknet för hemmalaget var det faktum att Alberto Moreno tvingades kliva av skadad.

Två andra tungviktare som var i farten under onsdagen var Real Madrid och Borussia Dortmund. I en match som slutade 3-2 stod Ronaldo för ett av målen vilket innebar att han skrev in sig i historieböckerna. Portugisen blev nämligen den förste spelaren någonsin att göra mål i samtliga av Champions Leagues gruppspelsmatcher.

Lagens startelvor:

Liverpool: Karius - Gomez, Klavan, Lovren, Moreno - Can, Wijnaldum, Coutinho - Mane, Salah, Firmino.

CSKA Moskva: Selichov - Jesjtjenko, Tasci, Bocchetti, Dzjikaija - Glusjakov, Fernando - Zobnin, Luiz Adriano, Promes - Zé Luís.