Liverpool krossade Real på Anfield

Liverpool-Real Madrid 4-0 (2-0) (5-0 totalt)

1-0, '16, Torres; 2-0, '28, Gerrard; 3-0, '47, Gerrard; 4-0, '88, Dossena

För Liverpool var det en smal sak att spela bort Real Madrid och dess storstjärnor som har så svårt att uppträda som ett lag - men man fick hjälp på vägen.
Belgaren Frank de Bleeckere lär inte bli nöjd med sig själv om han kommer över en dvd från matchen och får för sig att specialstudera sin domarinsats på Anfield. Först bommade han helt att Fernando Torres slet ned mittbacken Pepe innan bollen hamnade hos Dirk Kuyt som i sin tur serverade Torres bollen till öppet mål och 1-0.

Sedan bröstade Arbeloa ned bollen på Gabriel Heinzes axel. De Bleeckere pekade mot straffpunkten och sträckte dessutom upp ett gult kort framför näsan på Heinze. Steven Gerrard tackade och tog emot, klev fram och placerade in 2-0. Liverpool satte gästerna under stort tryck under hela den första halvleken och Real hade svårt att skapa heta chanser. Sneijder kom närmast då han testade Pepe Reina på frispark.

Redan efter 28 minuter slogs Real Madrids dröm om nå hela vägen till finalen i Rom i kras. Att hämta in 0-3 kanske hade gått mot Osasuna eller Numancia hemma i La Liga. Men mot ett ärrat Champions league-gäng som Liverpool? Det var förstås inget annat än omöjligt uppdrag Real stod inför och redan två minuter efter pausen slog Gerrard in spiken i kistan. Inhopparen Dossena ökade till 4-0 i slutet och 5-0 totalt.