TV: Liverpool mot kvartsfinal efter kross - Mané glänste med hattrick

Sadio Mané hade stor show med hattrick i 5-0-segern mot Porto.
- Det var väldigt välförtjänt, säger Mané efter matchen enligt Liverpool Echo.

Se Sporten med Liverpools kross i spelaren ovan.

Liverpools senegalesiske ytter Sadio Mané slog under förra säsongen igenom på den stora scenen under sin första säsong i Liverpool, men har i år varit lite i skymundan av Mohamed Salahs succé i klubben. Under onsdagskvällen visade dock Mané att han åter är att räkna med i de stora matcherna.

Efter en lite darrig start, så tog sig Liverpool åter in i matchen på Estadio Dragao. Mané fick i den 25:e minuten yta i straffområdet och sköt via en motståndare in vollen i mål till 1-0. Det gav bortalaget fortsatt lugn och ro att trycka på framåt.

Manés radarpartner Salah fyllde bara några minuter senare på till 2-0 efter stolpskott av James Milner, medan Mané gjorde sitt femte Champions League-mål i år till 3-0 innan halvtid.

I andra halvlek avslutade Roberto Firminho och Mané målkavalkaden med ett mål var till 5-0. Senegalesen gjorde därmed sitt första hattrick i karriären för Liverpool, samtidigt som laget tog ett rejält kliv närmaren en kvartsfinal i turneringen.

- Det var ingen lätt match, även om vi gjorde fem mål. Det viktigaste är att vi spelade som ett lag, och det gjorde vi. Vi spelade bra fotboll och skapade många målchanser. Det var väldigt välförtjänt, säger Mané enligt Liverpool Echo.

Porto: José Sá - Ricardo, Reyes, Marcano, Telles - Herrera, Oliveira, Otávio, Brahimi - Marega, Soares.

Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, van Dijk, Lovren, Robertson - Milner, Henderson, Wijnaldum - Mané, Salah, Firmino.