Liverpool nära CL-gruppspel efter seger i Tyskland

Liverpool vann det första CL-playoff-mötet mot Hoffenheim på bortaplan.
Men ett sent reduceringsmål av tyskarna väckte hoppet inför returen.
- Jag hade tagit resultatet på förhand, säger Jürgen Klopp till BT Sport.

I det första av två playoff-möten i Champions League kunde Hoffenheim ha fått en drömstart hemma mot Liverpool. Tyskarna fick straff efter tio minuter när Serge Gnabry gick ner i duell mot Dejan Lovren. Andrej Kramaric tog ansvaret, men slog en riktigt svag straff som Simon Mignolet kunde avstyra.

Istället tog Liverpool ledningen efter 35 minuter. 18-årige Trent Alexander-Arnold knorrade snyggt in en frispark i målvaktens vänstra hörn.

I den 74:e minuten utökade Liverpool sin ledning när James Milners inlägg turligt styrdes in i det bortre hörnet via en försvarare.

Tre minuter från slutet reducerade Mark Uth för Hoffenheim med ett vasst avslut. Ett mål som ger tyskarna lite större hopp inför returen i Liverpool om en vecka. Matchen slutade 2-1 till engelsmännen som trots det sent insläppta målet tar med sig ett fint resultat hem.

- Resultatet är okej. Första halvan är gjord och om du hade sagt före matchen att vi skulle vinna så hade jag tagit resultatet, säger Liverpool-managern Jürgen Klopp till BT Sport.

Lagens startelvor:

Hoffenheim: Baumann - Kaderábek, Hübner, Bicakcic, Rupp - Vogt - Gnabry, Demirbay, Zuber - Kramaric, Wagner.

Liverpool: Mignolet - Alexander-Arnold, Lovren, Matip, Moreno - Henderson, Can, Wijnaldum - Salah, Mané, Firmino.