Liverpool på väg ut ur CL - Saúl Ñíguez hjälte för Atlético Madrid

Saúl Ñíguez gjorde 1-0 efter fyra minuters spel.
Det målet räckte för att Atlético Madrid skulle vinna hemma mot Liverpool.

Under tisdagskvällen tog Atlético Madrid emot Liverpool på Wanda Metropolitano i det första mötet i åttondelsfinalen. På hemmalagets bänk var Diego Costa åter tillbaka, senast anfallaren spelade en match var i november i fjol.

Atlético fick en drömstart på matchen. Redan efter fyra minuters spel fick Alisson se bollen passera honom och in i mål. Efter en hörna landade bollen framför Saúl Ñíguezs fötter som kunde trycka in 1-0 från nära håll.

Hemmalaget ville i slutet av den andra halvleken ha Sadio Mané utvisad, då han var uppe med en armbåge i Sime Vrsaljkos ansikte. Men domare Szymon Marcinia valde att inte ge senegalesen sitt andra gula kort – till Atléticos stora besvikelse.

1-0 till Los Colchoneros i paus.

Liverpool var det laget som skapade flest chanser under den andra halvleken och redan efter några minuter hade Mohamed Salah en nick strax utanför målramen. Gästerna från England gjorde vad de kunde för att få in en kvittering i den andra halvleken - men hemmalaget stod emot och kunde vinna matchen med 1-0.

Anmärkningvärt är också att Liverpool inte hade ett enda skott på mål under hela matchen. Enligt ESPN har det inte hänt sedan oktober 2018.

De regerande CL-mästarna Liverpool har nu 90 minuter på sig att ta sig vidare i turneringen. Returen spelas på Anfield den 11 mars.

Atlético Madrid: Oblak - Vrsaljko, Felipe, Savic, Lodi, Saul, Thomas Partey, Koke, Lemar, Morata, Correa

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Wijnaldum, Mané, Salah, Firmino