Liverpools missräkning - förlorade mot Atalanta efter två insläppta på fyra minuter

Liverpool skulle säkra en plats i vårens Champions League-slutspel.
Men så blev det inte. Atalanta gjorde nämligen två mål på fyra minuter och vann matchen.
- Vi vet att det var en dålig prestation från vår sida. En platt insats, säger James Milner enligt BT Sports.

Liverpool skulle säkra Champions League-slutspel under onsdagskvällen. Atalanta stod för motståndet. Förra mötet mellan lagen slutade 5-0 till Liverpool, och då stod Diogo Jota för ett hattrick.

Matchen stod länge och vägde i den första halvleken. Atalanta gjorde det bra och satt Liverpool under press. Robin Gosens hade ett läge att ge italienarna ledningen, men Liverpool-målvakten Alisson Becker räddade.

Den första halvleken bjöd inte på några mål, och slutade alltså 0-0.

I den 60:e minuten kom det första målet. Alejandro (Papu) Gómez hittade in med ett perfekt inlägg som Josip Iličić var först på och stryde in ledningsmålet.

Bara minuter senare kom 2-0. Återigen var det Gómez som hittade in i boxen, och efter en nick från Hans Hateboer kunde Robin Gosens sätta 2-0. Liverpool försökte och försökte, men kunde inte hitte målet. Matchen slutade 2-0 till Atalanta.

Resultatet betyder att Liverpool fortsatt har nio poäng i gruppen, Atalanta och Ajax sju, och Midtjylland noll. Den andra matchen i gruppen, mellan Ajax och Midtjylland slutade 3-1.

- Vi vet att det var en dålig prestation från vår sida. En platt insats. Många av spelarna har inte spelat tillsammans och schemat är tufft. Ibland måste du försöka vinna utan att vara på topp, men hade inte den rätta skärpan, säger James Milner enligt BT Sports och fortsätter:

- Vi är fortfarande först i gruppen så vi måste återhämta oss och köra igen i helgen. Vi försöker alltid. De (Atalanta) tog sina chanser vi rätt tillfälle. Hela matchen var vi kanske en sekund för sena i pressen och skapade väldigt få målchanser.

Liverpool: Alisson - N.Williams, Matip, R.Williams, Tsimkas - Milner, Wijnaldum, Jones - Salah, Origi, Mané

Atalanta: Gollini - Tolói, Romero, Dijmsiti - Hateboer, De Roon, Pessina, Freuler, Gosens - Gómez, Iličić