TV: Lucas sen kvitteringshjälte mot Barça - Spurs vidare till slutspel

Då kvitterade Lucas Moura sent mot Barcelona och tog engelsmännen vidare.
- Vi förtjänade ett kryss i den här matchen, säger Harry Kane enligt Uefa.

Se målen från matchen i sporten.

Redan klara gruppvinnaren Barcelona ställdes mot Tottenham på Camp Nou. Gästerna låg inför mötet på samma poäng som Inter - som mötte PSV hemma - i kampen om andraplatsen. Spurs hade i och med ett bortamål mer fördel i de inbördes mötena med Inter, vilket avgör om två eller fler lag slutar på samma poäng.

Det skulle bli en högdramatisk upplösning på gruppen.

Barcelona, som bytte ut sju spelare från segern mot Espanyol i helgen, tog en tidig ledning efter att Kyle Walker-Peters slarvat bort bollen. Ousmane Dembélé satte full fart framåt från mittplan och dribblade sig förbi två spelare innan han rullade in 1-0 i den 8:e minuten. Den franske talangen har den senaste tiden hamnat i fokus utanför planen, med missade träningar och bötesstraff. Dembélé firade målet med att trycka fingrarna mot tinningen.

Tottenham jobbade sig in i matchen och i den 32:a minuten skapade gästerna ett jätteläge. Heung-Min Son kom helt ren med Jasper Cillessen, holländaren stod då för en fin räddning när han släpade med benet och kunde avstyra.

Philippe Coutinho var nära att utöka i slutminuterna av halvleken, men fick se sitt skott ta i stolpen och ut.

Trots underläget var Tottenham i halvtid ändå före Inter, då italienarna gick till pausvila med 1-0-underläge hemma mot PSV efter Hirving Lozanos nickmål.

När Mauro Icardi till slut spräckte Inters nolla och kvitterade med en nick i den 73:e minuten så tvingade det dock Tottenham att göra mål.

Spurs pressade på och skapade flera heta chanser, och till slut skulle utdelningen komma. Harry Kane hittade in till Lucas Moura som stötte in 1-1 från nära håll i den 85:e minuten. Målet räckte för att ta Tottenham vidare till slutspel, på det bortamål man gjorde i mötet med Inter i Milano.

- Vi hade rätt många chanser, men målvakten gjorde några bra räddningar. Den ville inte in för oss, men vi fortsatte bara, säger Harry Kane till BT Sport, enligt Uefa.

- Jag tycker att vi förtjänade minst ett kryss i den här matchen. Vi är bara exalterade över att vi är vidare.

Barcelonas poäng betydde att man tangerade Bayern Münchens rekord på 29 raka hemmamatcher i Champions League utan förlust. Det var blott det andra krysset på de 29 matcherna.

Lagens startelvor:

Barcelona: Cillessen - Semedo, Vermaelen, Lenglet, Miranda - Rakitic, Aleña, Arthur - Munir, Dembélé, Coutinho.

Tottenham: Lloris - Walker-Peters, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Winks, Sissoko - Eriksen, Dele, Son - Kane.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.