Luiz Adriano historisk målkung - fem mål och rekordsnabbt hattrick

Luiz Adriano smällde in fyra (!) mål för Shaktar Donetsk i första halvlek mot BATE Borisov. Det är rekord i CL-sammanhang.

Redan i halvtid hade den ukrainska storklubben ordnat en ledning med 6-0 på bortaplan i Vitryssland. Och allra bäst gick det alltså för Luiz Adriano. Han satte sammanlagt fyra mål, och de tre sista kom i en snabb följd inom loppet av sju minuter före pausvilan.

Det var första gången någon spelare gjorde så många mål under en CL-halvlek, och dessutom var det turneringens snabbaste hattrick någonsin. Bafetimbi Gomis hade det tidigare rekordet, med sina tre mål på åtta minuter för Lyon under 2011.

Luiz Adriano kände sig dock inte nöjd med kvällens skörd, utan när Shaktar fick straff i 82:a klev han fram på nytt. Brassen slog in sitt femte och Donetsk-klubbens sjunde mål mot BATE.

Publicerad 2014-10-21 kl 22:30