POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Lustig: Klart Celtic ska vara favoriter

Foto: Scanpix

Mikael Lustig

Celtic och Helsingborg gör upp om en plats i Champions League.

Mikael Lustig har koll på motståndet:

- Man vet alltid vad man får när man möter lag från Skandinavien, säger han till fotbollskanalen.se.

För ett drygt år sedan skickade Malmö FF ut Rangers i kvalspelet till Champions League. Återigen är det en svensk klubb som ställs mot det skotska mästarlaget, och trots fjolåret var det glädje i Celtic över lottningen.

- Hade vi i förväg vetat att vi skulle vara en omgång från Champions League och Helsingborg stod i vägen, då hade de flesta varit nöjda. Jag tror inte alla har jättestor koll på Helsingborg, det är väl mer jag och Johan (Mjällby) som har det. Men man vet alltid vad man får när man möter lag från Skandinavien, både när det gäller resande och hotell och även spelet. Så det var positivt efter lottningen, och ska vi till Champions League så ska vi bara slå Helsingborg.

Favorittryck på er, eller?

- Vi ska vara favoriter, men det som talar för Helsingborg är att de är mitt i säsongen och är i form. Jag hoppas att vi kan ta tag i taktpinnen direkt.

Om man kollade på era matcher mot HJK Helsingfors så imponerade ni inte. Vad är det som inte funkar?

- Vi har haft problem med det offensiva spelet under hela försäsongen,. Kollar man på hemmamatchen mot HJK så är vi det klart bättre laget, men folk räknar med att vi ska jogga hem det. Det blev ju tufft när de tog ledningen men det är starkt att ligga under och vända och vinna. Bortamatchen har vi kontroll.

När Celtic kliver ut på Olympia för första matchen mot Helsingborg i klubbarnas play off till Champions Leagues gruppspel är det troligt att Adam Matthews spelar från start och att Mikael Lustig sitter på bänken. Ända sedan flytten i vintras har svensken haft svårt att ta platsen som högerback:

- Det känner mer positivt nu än förra säsongen när jag var skadad mycket och missade mycket. Nu är jag är med på ett helt annat sätt och har spelat en hel del under försäsongen, och då även som mittback. Jag känner att jag är med och konkurrerar på en del positioner och jag spelat en del. Ska man tro tränaren är det många matcher och min chans kommer, säger Mikael Lustig.

Vad säger Neil Lennon?

- Han är nöjd med de matcher jag spelat och det jag har spelat har känts bra, men han som spelat högerback har gjort det bra och speciellt defensivt är han väldigt duktig.

Publicerad 2012-08-21 kl 18:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå