Lyon CL-mästare efter drama - vände underläge till seger i förlängning mot Fischers Wolfsburg

Årets Champions League-final på damsidan blev en dramatisk historia.
Nilla Fischers Wolfsburg tog ledningen i förlängningen av matchen - men tappade till förlust efter ett rött kort.

Svenska landslagsbacken och Wolfsburg-kaptenen Nilla Fischer, 33, var under 2014 med och firade seger i Champions League. För två år sedan hade hon inte samma lycka, då hon brände en straff och var med och förlorade i straffläggningen, när Lyon bärgade CL-titeln.

I år var det dags för revansch och även den här gången mot just Lyon på Valerij Lobanovskij Dynamo-stadion i Kiev, Ukraina.

Efter den ordinarie matchtiden var ställningen fortfarande 0-0, och matchen gick till förlängning. Där fick Wolfsburg en kanonstart då den danska stjärnan Pernille Harder satte 1-0 i den 93:e minuten.

Bara två minuter senare åkte Wolfsburg dock på en utvisning då Alexandra Popp fick sitt andra gula - och efter det skulle matchen svänga till Lyons fördel.

Innan halvtid i förlängningen hann Lyon göra hela tre mål fram till 3-1 genom Amandine Henry, Eugenie Le Sommer och Ada Hegerberg. I andra halvlek av förlängningen satte man även 4-1 genom inbytte Camille Abily, vilket blev slutresultatet och gör Lyon till Champions League-mästare.

Titeln är Lyons femte i Champions League. Årets seger var dessutom för tredje året i rad.

Nilla Fischer spelade hela matchen för sitt Wolfsburg, där hon är lagkapten.

Publicerad 2018-05-24 kl 20:33