Lyon CL-mästare för fjärde gången i rad - Hegerberg med hattrick i överkörningen

Division 1 Féminine

Lyon gjorde processen kort mot Barcelona.
Laget vann med 4-1 i Champions League-finalen mot Barcelona.
I storsegern stod den norske stjärnan Ada Hegerberg för ett äkta hattrick.

Lyon är Champions League-mästare. Igen. Den franska jätten vann mot Barcelona med 4-1 och säkrade sin fjärde raka Champions League-titel. Vem som visade vägen? Den norske storstjärnan Ada Hegerberg.

Lyon tog ledningen tidigt i matchen genom Dzsenifer Marozsán som från nära håll satte dit 1-0. Därefter gjorde Ada Hegerberg tre mål på sexton minuter.  Först kom van de Sanden kom runt på högerkanten och slog ett inspel till en framrusande Ada Hegerberg. 2-0.

Kort därefter satte samme Ada Hegerberg efter ett inspel från vänster. 3-0.

Men showen var inte slut. Innan den första halvleken var färdigspelad han hon fullborda ett äkta hattrick då hon tryckte dit 4-0 från nära håll.

I matchens andra akt var det inte samma sprudlande målkavalkad. Lyon såg ut att ha kontroll på tillställningen och Barcelona lyckades inte bemästra det prekära läget man satte sig i.

Precis i slutet reducerade dock Asisat Oshoala för Barcelona, men närmare än så kom inte katalanerna och Lyon kunde bärga sin fjärde raka CL-titel.

Lyon: Bouhaddi - Bronze, Renard, M'Bock Bathy, Majri - Fischlock, Henry, Marozsan - van de Sanden, Hegerberg, Le Sommer

Barcelona: Panos - Torrejon, Pereira, Maria Leon, Ouahabi - Losada, Bonmati, Alexia, Mariona - Martens, Duggan.

Publicerad 2019-05-18 kl 20:02