Mållöst i Milano - tuff retur för Inter

Inter- Manchester United 0-0

Än en gång fick Zlatan Ibrahimovic kliva av planen mållös i en kvartsfinal i Champions league. Inter fick bara 0-0 hemma mot Manchester United och det ska Milanolaget vara glada för.

Zlatan Ibrahimovic jobbade hårt hela matchen men hade svårt att komma till några bra lägen. Han hade en nick efter drygt 80 minuter som kunde ha blivit något men i övrigt var det en tung kväll på San Siro för den svenske landslagsanfallaren.
Fortfarande har Zlatans sitt tunna Champions league-facit med blott 13 mål på 62 matcher.

Inter var utspelat i första halvlek mot ett United som satte högsta fart från början. Och det var framför allt Cristiano Ronaldo som skapade målchanser. Portugisen hade två bra nickar i öppet läge men Inters målvakt Julio Cesar räddade snyggt.

Ronaldo fick även chansen att skjuta fem frisparkar i bra lägen men kom inte närmare än en stolpträff.

Inter var tillbakapressat och det blev många, långa, men oftast meningslösa uppspel mot Ibrahimovic eller Adriano på topp.

De få gånger Interanfallarna fick bollen under kontroll så saknades understödet från mittfältet. De varken orkade eller vågade flytta upp för att hjälpa till i offensiven.

United däremot vågade - och vann mittfältet mycket tack vare löpstarke Park Ji-Sung.

I den andra halvleken jämnade Inter ut spelet. Ibrahimovic gavs inte mycket till yta utan det var Adriano som hade hemmalagets bästa möjlighet. Men skottet blev misslyckat och bollen gick strax över mål.

Det blir en tuff retur för Inter om två veckor på Old Trafford. Då kommer United att få tillbaka avstängde mittbacken Nejmana Vidic samt ytterligare någon försvarare.