Mållöst mellan Chelsea och Sevilla - Mendy storspelade

Det blev ingen sprudlande match på Stamford Bridge.
Matchen mellan Chelsea och Sevilla slutade 0-0.

England mot Spanien. Chelsea tog emot Sevilla i båda lagens första Champions League-match för säsongen. Sevillas mittback Jules Kounde testades i förra veckan positivt för covid-19 efter att ha varit i väg med landslaget och missade matchen.

Det var Sevilla som var närmast att ta ledningen. Efter en frispark som touchade Kurt Zouma gjorde Edouard Mendy en superräddning när han reflexräddade med vänstern.

I den 30:e minuten skulle Chelsea få en chans att göra 1-0. Timo Werner vände i straffområdet och klippte till, men Sevilla-målvakten Yassine Bounou var med på skottet och gjorde en bra räddning.

Både Chelsea och Sevilla fick varsin chans att göra 1-0 innan domaren blåste för halvtidspaus, men Mendy räddade för Chelsea och Werner fick inte till skottet i offesniv räddning. 0-0 i paus.

Sevilla spelade bäst i den andra halvleken, och var även nära att ta ledningen när Joan Jordán testade ett volleyskott på en hörna. Men bollen strök precis över ribban och 0-0 stod sig.

0-0 skulle även stå sig matchen ut. Båda lagen såg nöjda ut med resultatet och vill inte gå bort sig i slutet. En poäng var. Den andra matchen i gruppen, mellan Rennes och Krasnodar slutade även den oavgjort (0-0). Alla lagen i gruppen har därmed en poäng.

Chelsea: Mendy - James, Silva, Zouma, Chilwell - Kanté, Jorginho - Mount, Havertz, Pulisic - Werner

Sevilla: Bounou - Navas, Carlos, Gómez, Acuña - Rakitic, Gudelj, Fernando - Suso, De Jong, Ocampos